Стерлинг, одвратна тетоважа и "шут карта" из Енглеске!

Убили су му оца када је имао две године, заклео се да никада неће пипнути оружје, а онда је на нози истетовирао аутомат М16. . .

Фудбал 01.06.2018 | 22:30
Стерлинг, одвратна тетоважа и "шут карта" из Енглеске!
То је био сигнал да се отвори “рафална паљба” на Рахима Стерлинга, фудбалера Манчестер ситија, а чланови неких удрзужења која воде кампању против оружја захтевају да репрезентативац Енглеске уклони или преради тетоважу или да га одстране из екипе за Светско првенство.

Стерлинг се, наиме, појавио на тренингу репрезентације са тетоважом на листу десне ноге, а М16 је окренут ка његовом стопалу.

Удружење "Мајке против оружја" реаговало је најенергичније.

"Тетоважа је одвратна, требало би да га буде срамота. Рахим је узор младима, а он велича оружје. захтевамо да уклони тетоважу или је прекрије другом, а ако не жели, онда да га одстране из тима", рекла је Луси Коуп, оснивачица удружења “Мајке против оружја”.

Сви медији на Острву бавили су се Стерлинговом тетоважом, па је на крају и он био принуђен да се огласи на друштвеним мрежама.

“Мој је отац упуцан када сам имао две гдоине. Заклео сам се да никада у животу нећу пипнути оружје. Тетоважа има много дубље значење јер ја ‘пуцам’ десном ногом”.

И док га бориц против оружја жестоко нападају, бивши и садашњхи играчи стали су у његову одбрану. Њима је засметало то што се фокус са припрема репрезентације преусмерио на спорну тетоважу.

Уз играча је стао и Фудбалски савез Енглеске, који је истакао да су сви играчи, па и Стерлинг сконцентрисани само на обевез које их чекају на Светском првенству.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар