Левандовски жели, Бајерн не да!

Пољак има уговор до 2021. и Бајерн му неће испунити жељу да овог лета напусти клуб.  Левандовски поднео захтев за трансфер! Фрка у Бајерну!

Фудбал 01.06.2018 | 21:00
Левандовски жели, Бајерн не да!
Роберт Левандовски је 2014. стигао из Борусије Дортмунд у Бајерн и за четири сезоне у минхенском клубу постигао 106 голова у Бундеслиги на 126 утакмица.

Али...

И поред сјајног учинка, Пољак жели да напусти баварског великана.

Левандовски је у уторак обавестио је клупске челнике да има намеру да потражи нови изазов и пређе у другу средину.

Менаџер пољског фудбалера, Пини Захави, потврдио је да Левандовски разматра све понуде након интересовања Реал Мадрида, Челсија, Јувентуса и Манчестер Јунајтеда.

"Роберт осећа да је време за промену и нови изазов у каријери. Људи из Бајерна то знају", рекао је Захави за Билд.

Проблем у целој причи је што 29-годишњем нападачу истиче уговор тек 2021. године, а директор клуба Карл-Хајнц Румениге је више пута истицао да Левандовском неће дозволити да оде.

За четири године пољски нападач је освојио исто толико титула првака Немачке и постигао чак 151 гол на 195 утакмица у свим такмичењима, али је изостао успех у Лиги шампиона јер је три пута елиминисан у полуфиналу.

Још када је Роберт Левандовски променио агента и своју каријеру "поверио" Пинију Захавију било је јасно да то ради и једног јединог разлога - јер жели трансфер! Неколико месеци трајало је затишје, нису се оглашавали ни фудбалер ни његов нови заступник, али Билд у данашњем издању доноси ексклузивне Захавијеве изјаве у којима се јасно наговештава да је љубав између Бајерна и пољског голгетера - пукла. 

После свега изреченог тешко је очекивати да ће Левандовски остати у Минхену, посебно јер се Захавиоградио и ставио до знања свима да се не ради о новцу - дакле није у питању пумпање ради новог, побољшаног уговора - већ да је у питању мотив и жеља његовог клијента да се окуша у некој другој лиги. 

"Роберт сматра да му је потребна промена и нови изазов у каријери. Одговорни у Бајерну обавештени су о његовим плановима", казао је Захави и тако практично обелоданио да је у име свог клијента поднео захтев Хенесу и Руменигеу за трансфер. 

Пини Захави посредовао је код трансфера Нејмара у Пари Сен Жермен, па се спекулише да је управо Париз нова дестинација за Левандовског...

"Робертов мотив није новац, већ посебан клуб. А сваки велики клуб на свету волео би да има таквог нападача у својим редовима. Људи из Бајерна требало би да разумеју његову ситуацију", додао је Израелац.  

Оно што ПСЖ-у представља проблем у реализацији овог посла јесте финансијски фер-плеј. Зато се нагађа да би због Леве Париз могао да напусти Единсон Кавани. Само у случају да скупо продају Уругвајца, Французи би могли да буду озбиљни кандидати за довођење Роберта Левандовског, наводи Билд. 

Захави је још истакао да је тренутно у преговорима са три заинтересована клуба, али осим ПСЖ-а имена друга два се не помињу. 

Али како Левандовски има уговор до 2021. Бајерн се пита о свему. Челници немачког шампиона месецима уназад тврде како им не пада на памет да продају првог стрелца екипе, мада после оваквих иступа у јавности - а Захави практично преноси ставове свог клијента - велико је питање какав ће став имати надлежни у Минхену. Незадовољан играч никоме није потребан. Па сигурно ни новом тренеру Бајерна Нику Ковачу.  

Оно што је сигурно јесте да би продаја Роберта Левандовског направила поприличан проблем Баварцима. Јер Ули Хенес и Карл Хајнц Румениге не слажу се око пословне политике у последње време. Посебно око тога да ли треба доводити скупоцена појачања.

"За нас не постоје финансијски лимити. Мораћемо једног дана да напрвимо тај корак, да купимо играча од 80, 90 или 100 милиона евра. Не, не знам да ли ће то бити ове године или можда следеће", казао је недавноРумениге, а Хенес га одмах "покопао": "Нећемо много улагати овог лета, очекујемо да са мање више истим кадром будемо још бољи. Дакле, неће бити трансфера од 100.000.000, наш став је да нам то није непходно. Улазимо са постојећим тимом у нову сезону. Видећмо шта ће Нико Ковач успети да уради са овим што има на располагању. Тек онда ћемо разговарати". 

Дакле, евентуални одлазак Левандовског условио би неку куповину, што би могло да продуби кризу у управи Бавараца. 

Засад нема информација колико би Бајерн могао да инкасира од продаје најбољегф стрелца, али тешко је веровати да би га Немци пустили за мање од 100.000.000 евра. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар