За споразум је потребна већина

За правно обавезујући споразум са Приштином мора да постоји широка сагласност и већинска воља српског друштва, изјавио је предсједник Србије Александар Вучић.

Србија 30.05.2018 | 09:28
За споразум је потребна већина
Вучић је за "Вечерње новости", одговарајући на питање може ли се догодити да Србија потпише правно обавезујући споразум са Приштином а да, ипак, не уђе у ЕУ, рекао да то не би посматрао као да је ријеч о трговини.

"Хоћете ли нешто да урадите, а да заузврат добијете нешто друго? У интересу Србије је да постигнемо споразум са Албанцима, без обзира на то да ли ћемо постати чланица ЕУ или не. Али, када би се то догодило, уверен сам да би врата била не одшкринута, већ широм отворена", рекао је Вучић.

Он је оцијенио да би ЕУ Србију условљавала рјешавањем питања Косова и Метохије и када би била "шампион реформи" и да Београд зато жели да постигне неку врсту компромисног рјешења.

Вучић је навео да је "од појединих великих играча на свјетској позорници добијао нешто што личи на начела, принципе, нешто што представаља `нон-пејпер`".

"Све што могу о томе да кажем је, и да је била питана да ли тако нешто прихвата или не, Србија би тешко на те предлоге могла да пружи позитиван одговор", рекао је Вучић.

Он је додао да је тешко да Србија изнесе нови приједлог зато што велике западне силе полазе од тога да је територијално питање Косова и Метохије ријешено, тако што су добили независност.

"Они од тога неће да одустану. А наше је да покушамо да видимо шта можемо да добијемо, и за Србе на Косову и Метохији, али и за Србију", рекао је Вучић.

Предсједник Србије није желио да наведе када ће објавити свој приједлог, истичући да ће то учинити када буде оцијенио да је то добро за Србију.

"Када будем оценио да је то добро за нашу земљу и када будемо могли да добијемо одређени резултат", рекао је Вучић.

Извор: Срна

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Па

30.05.2018 07:41

Они му дали независност, ми га не признамо и СТОП. Нема предаје, нема издаје. Стоп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.05.2018 11:15

Јеси ли се овај мјесец дилајло пријавио на биро?

Name

Др

30.05.2018 07:58

Ти си мозак Српског народа сви у србији мисле како им ти казес да мисле ти си и вецина ти си у србији све зато молим те без демагогије слободно без уструцавања то потписи послије мало наступи и медијима па прицај како европски пут србије мир и стабилност економски раст перспективе инвестиције немају алтернативу како ти је теско али морало се ради будуцих генерација,потписи не секирај се народ је глуп опет це насјести на твоју демагогију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

С

30.05.2018 09:49

Предсједник има задатак од страних моцника да прије него се заувјек повуце са политицке сцене призна Косово,за увјек одвоји Косово од Србије.То је његова задаца и он це то до краја мандата уцинити незгодан и тезак задатак јесте али сто је ту је домаци задатак се мора одрадити.А њему нека бог помогне није ни лако бити цовјек о којем це у удјебеницима из исторје за неких пар стотина година се уцити како се одрекао свете српске земље ради европског пута Србије.Е сада зависи за пар стотина година од стања у Србији да ли це то бити европска земља или робовска колонија знацемо да ли је госп.Вуциц био у праву или је продао земљу за буранију.Ако вјерује у бога није му лако јер то сто он мора урадити је исто као да се јевреји одрекну Јерусалема.Е сада не би могли наци јевреја који би на то пристао ни за какве паре нити бод било каквом пријетњом или притиском ни један јевреј не би волио уци у историју на тај нацин.Ако је предсједник атеист онда це му бити лаксе јер неце пуно марити у ком контексту це му се име спомињати када не буде висе било на планети.У сваком слуцају језив је осјецај од саме помисли да када за пар вјекова се буде уцило о косовској битци и Косову писати це у удјбенику да је то било срце србије историско,култоролоско све до долазка на власт Акександра Вуцица који је под притском свјетских моцника то поклониоАлбанцима а за стотињак година терториј насе бивсе покрајине сигурно неце бити независна дрзава него це бити у саставу Албаније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

30.05.2018 10:08

Ти у Србији а Додик у РС сте растурили све што ваља,створили сте мафијашка царства, доста вас је јер превише и ружно вас је и гледати....испаде да ви све знате,а у ствари само гледате да што дуже трајете...доста,идите!Лопови!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФБИХ

30.05.2018 10:09

Вучић 5 година индиректно шаље сублималне поруке да Косово треба "некако рјешити" и сада кад је нафило народ издајничким духом каже "хајмо референдум" да нагурамо тих 51% . Е Вучићу мислиш да је народ будала..

ОДГОВОРИТЕ