Мркела: Борјан има уговор, Лукача нико није звао!

"Борјан има уговор, остаје у Звезди. Са Лукачом нико није причао, нити је разматран", рекао је Митар Мркела новинарима на стадиону "Рајко Митић. Никола Стојиљковић у плану и замена за Ле Талека.

Фудбал 30.05.2018 | 11:15
Мркела: Борјан има уговор, Лукача нико није звао!
После неколико одлазака из клуба, Црвена звезда потписала је прво веће појачање у летњем прелазном року. Досадашњи фудбалер Војводине Душан Јованчић постао је члан српског првака.

Спортски директор црвено-белих Митар Мркела изјавио је да се активно воде преговори око појачања, пре свега са нападачем Браге Николом Стојиљковићем и заменом за Дамијана Ле Талека.

Мркела је казао да неће бити гомилања играча, као и да је до сада у клуб стигла званична понуда само за младог Уроша Рачица од белгијског Гента.

"У плану су неки одласци и на тим позицијама ћемо реаговати. Разговорамо са неколицином штопера, очекујем да се тај посао брзо заврши. Нећемо да журимо. Ле Талек је квалитетан играч, имао је врхунску сезону и желимо да доведемо замену бар на његовом нивоу", рекао је Мркела новинарима на стадиону "Рајко Митић".

Како је навео, постоје најаве да би ускоро могле да стигну понуде и за остале првотимце, пре свих за Немању Радоњића.

"Знам да га желе многи клубови, не само Ђенова и Хофенхајм. Да ли би шест милиона било довољно? Мислим да је то мало за њега", каже Мркела и додаје да му је тешко да одреди цену за првог стрелца Александра Пешића, али да сигурно не би била мала.

Уједно, поручио је и да ће голман Милан Борјан да остане и демантовао да постоји контакт са бившим чуваром мреже Партизана Миланом Лукачем.

"Борјан има уговор још две године и остаје у Звезди. Са Лукачом нико није причао, нити је разматран", рекао је Мркела и додао да Дамиру Кахриману није понуђен наставак сарадње.

Мркела је признао и да постоји свакодневни контакт са Брагом око трансфера Николе Стојиљковића, као и да је Милан Јевтовић из Анталије играч по његовом укусу.

"Постоји опција и за долазак 'десетке', у разговорима смо. Могуће је да ће бити странац", рекао је спортски директор црвено белих.

О тек завршеној сезони каже да је освајањем титуле шампиона Србије испуњен циљ, а да су резултати у Европи били фантастични.

"Оно што ме много радује је да смо са јако добрим клубовима били равноправни и показали да можемо, то је охрабрење за будућност и оно што нам следи... Звезда је такав клуб да оно што се уради добро јако брзо се заборави, већ смо фокусирани омо што нас чека како бисмо спремни дочекали квалификације за Лигу шампиона", закључио је Мркела.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар