„Кока-кола“ у Јапану лансирала своје прво алкохолно пиће

„Кока-кола“ је у Јапану лансирала своје прво алкохолно пиће, са укусом лимуна, у покушају да освоји нова тржишта и потрошаче.

Занимљивости 29.05.2018 | 11:46
„Кока-кола“ у Јапану лансирала своје прво алкохолно пиће
Амерички гигант у производњи пића у продају је пустио три врсте пенушавог пића са укусом лимуна, са три до осам процента алкохола, преноси Би-Би-Си.

Нови производ, који је „Кола-кола“ описала као „јединствен“ у својој 125-годишњој историји, намењен је растућем тржишту младих – поготову женског пола.

„Кока-кола“, како наводи, не планира да ново пиће представи на тржиштима изван Јапана.

У складу са традицијом ове компаније, рецепт је строго чувана тајна, али је ново пиће прављено по моделу популарних јапанских пића Чу-Хи – мешавине локалног алкохола и разних воћних укуса.

Иначе, јапанско пиће Чу-Хи на тржишту је својевремено представљено као алтернатива за пиво, показавши се посебно популарним међу припадницама женског пола.

Јапанске компаније као што су „Сунтори“, „Асахи“ и „Кирин“, тренутно доминирају у производњи конзерви пића Чу-Хи, чији су најпопуларнији укуси снажни цитруси попут грејпфрута или лимуна.

Освежавајућа пића с ниским процентом алкохола („алкопоп“) постала су популарна у Европи и Британији 1990-их година, али су изазвала и полемику, јер су многи били забринути да би таква пића могла да охрабре младе да пију више алкохола.

РТС
фото:интерент

Коментари / 0

Оставите коментар