РГ: Тим сигуран, Надала прекинула киша!

Одложено још пет мечева.  Други дан Ролан Гароса, осим победе Новака Ђоковића, обележила је киша која је прекинула поподневни програм.

Тенис 28.05.2018 | 23:20
РГ: Тим сигуран, Надала прекинула киша!
Поред организатора који ће очигледно муку мучити са временским приликама у Паризу, нервозан ће бит ии Рафаел Надал – први тенисер света започео је одбрану титуле, али није стигао да је заврши.

Меч Надала и "лаки лузера" Симонеа Болелија прекинут је средином трећег, Рафа је добио прва два сета, али је код прекида Италијан имао брејк вишка.

Први сет је Надал решио једним брејком, у самом финишу сета за 6:4. У другом сету је Болели први направио брејк и повео са 2:0 и 3:1, али је након тога Надал загосподарио тереном, освојио пет везаних гемова и повео са 2:0 у мечу.

Прекинути су и мечеви Ебден – Фабијано (треба да се одигра још пети сет), Изнер – Рубин (Американац води 2:0), Соуса – Пеља (Пеља води 2:0, Соуса у трећем сету има 3:2, без брејка) и Себаљос – Сугита (Себаљос води 1:0, игра се тај брејк другог сета у коме Сугита води 2:0 са мини брејком).

Рекли смо већ да је свој посао успео да заврши Ђоковић који ће играти са Мунаром, док је прошлогодишњи финалиста Стан Вавринка елиминисан већ на старту и испашће из топ 250.

Осми тенисер света, Доминик Тим, максималним резултатом је стигао до друге рунде. На старту турнира је са 3:0 у сетовима елиминисао Иљу Ивашку из Белорусије, после сат времена и 45 минута на терену – 6:2, 6:4, 6:1.

До пласмана у друго коло Ролан Гароса дошао је и хрватски тенисер Борна Ћорић. Момак из Загреба је изгубио сет од искусног Немца Филипа Колшрајбера. У мечу који је трајао два сата и 42 минута Ћорић је славио са 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар