Крстајић: Два пута сам био прецртаван, то је живот!

"Овај списак ће бити много теже скратити него онај шири, од 35 имена", признао је селектор новинарима на крају првог дана припрема за Светско првенство.

Фудбал 29.05.2018 | 13:45
Крстајић: Два пута сам био прецртаван, то је живот!
После осам година чекања, фудбалска репрезентација Србије поново је дочекала дан почетка завршних припрема за учешће на Мундијалу.

Пред више од 50 представника медија, изабраници Младена Крстајића завршили су први радни дан на терену, крај којег су одмор добили "поштеђени" Александар Митровић и Немања Матић, док је крај њих трчкарао Матија Настасић.

У ведром расположењу "орлови" су почели припреме за оно главно.

"Једва смо чекали овај дан, окупљање... Играчи су расположени и поред умора. Били су на активном одмору, види се добра атмосфера, момци су показали да желе да раде и да се доказују".

Колико ће му бити тешко да до 4. јуна списак од 27 имена скрати на 23? Толико играча ће моћи да води на Светско првенство...

"Биће ми много теже него када сам шири списак од 35 имена скраћивао на 27. И данас сам им причао, на првом састанку, да ће дефинитивно бити теже, јер су то момци који ће бити ту седам-десет дана и на крају ће четворица морати да оду. Рекао сам им и како је то изгледало из мог искуства, а два пута сам био 'прецртаван'... Рекао сам им да је то живот".

''Ових 27 момака су у овом моменту најбоље што Србија има, према мишљењу нас из стручног штаба.Нисмо клуб, играмо за нацију и колико год ће нам бити тешко да 'прецртавамо', они ће морати да схвате да ћемо једноставно у том тренутку наћи 23 играча који ће према нашем мишљењу бити адекватна за Светско првенство. Да ли ћемо погодити или нећемо - видећемо".

Репрезентација Србије припремаће се за Мундијал у Старој Пазови до 2. јуна када одлази у Аустрији, где ће одиграти две пријатељске утакмице. Ривали ће бити Чиле (4. јуна у 20 часова) и Боливија (9. јуна у 18 часова), а оба меча биће одиграна на стадиону Штурма у Грацу.

Светско првенство почеће 14. јуна, а Крстајићев тим ће у групној фази играти против Костарике у Самари (17. јун), Швајцарске у Калињинграду (22. јуна) и Бразила у Москви (27. јуна).

Последњи рок за пријављивање коначног списка истиче 4. јуна. На њему ће писати 23 имена, а Крстајић је рекао да ће дефинитивно водити у Русију три голмана, тако да се већ зна да ће један од наведених чувара мреже бити "прекобројан".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар