ЕУ не може помоћи бх. политичарима

Бх. политичарима не може помоћи Европска уније, већ психијатар. И тако ће бити све док политичари не схвате да се у Европску унију не може без демократског система. Тврди то за БН ТВ посланик у њемачком Бундестагу Јосип Јуратовић. Демократски систем се, каже, базира прије свега на људским правима, на једнакости и равноправности свих грађана, без обзира којој националности или којој групи они припадају. Услови ЕУ су јасни, критеријуми још јаснији – али политичке воље нема.

Босна и Херцеговина 28.05.2018 | 20:02
ЕУ не може помоћи бх. политичарима
_- Гдје је проблем? Проблем је нпр. када кажем да БиХ мора бити грађанска држава. Неки се јеже од тога и увјеравају ме да то није могуће. Ја кад говорим о грађанској држави, ја мислим о држави равноравних грађана. Ја желим да сви грађани буду једнаки и то су основна људска права и основна правила ЕУ. Не може се ЕУ прилагодити једној групи која прије свега тражи механизме како ће задржати власт’’ – каже за БН ТВ посланик у Парламенту Савезне Републике Њемачке, Јосип Јуратовић.

Он је један од ријетких парламентара који покушава фокус европске политике вратити на Балкана. Признаје да му то све теже полази за руком.

’’Западни Балкан не смије бити црна рупа у ЕУ. Ми требамо Западни Балкан, колико год и Западни Балкан треба нас. На другој страни, хтио бих поручити Западном Балкану да се не ће гледати кроз прсте и да ће бити све теже, јер морамо увјерити грађане ЕУ да је то битно и ту требамо помоћ од Западног Балкана’’ – каже Јуратовић.

Политичка ситуација је компликована, економска ништа боља, што потврђује чињеница да хиљаде грађана напушта БиХ. Организација Фридрих Еберт организовала је вечерас политички кафе о европским питањима. Из свега се може закључити да је дражава парализована и да нико нема да каже доста је било двадест година ширења страха, манипулација националним темама.

О новим перпсектива да се и не говори.



БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Браво

28.05.2018 18:13

Небрини Европо ја цу помоци бх.политицарима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добро каже

28.05.2018 19:25

Само сто не каже марс Милораде,Бакире и ти трећи у п.... материну .Одлазите да народ прогледа да не мора плакати за својом дјецом која одлазе.Марс сва тројица у пећину тамо вам је мјесто.

Name

Опет лупају

28.05.2018 19:30

Опет лупате.Па та васа Европа овде је направила монструм систем конфесионалне демократије плус потпуно дивљи либерални капитализам.Госпон то је потпуно неодрзиво.

Name

Фолклора

28.05.2018 19:03

ГРАДЈАНСКА ДРЗАВА како реце господин ма ово је ПРИВАТНА ДРЗАВА 10 породица остали несмију ...ПИСНУТИ...Лоповлук

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киклоп

28.05.2018 19:04

Да би се западна демократија ” примила” у БИХ друство, народ треба бити на другом цивилизациском нивоу. Ови садасњи су безнадезан слуцај, ови сто се сад радјају имају сансу.Не расте лимун у Сибиру...

ОДГОВОРИТЕ