Економија у фокусу разговора

Министри иностраних послова БиХ и Алжира Игор Црнадак и Абделкадер Мешахел констатовали су да је потребно унаприједити економске односе двије земље, те договорили да се почетком 2019. године у БиХ одржи Друга инвестициона конференција БиХ-Алжир, саопштено је данас из Министарства иностраних послова БиХ.

Босна и Херцеговина 28.05.2018 | 18:22
Економија у фокусу разговора
У саопштењу се наводи да Црнадак борави у дводневној званичној посјети Алжиру, те да је са министром Мешахелом разговарао о унапређењу односа БиХ и Алжира, с посебним нагласком на област економије, имајући у виду значајне потенцијале у секторима енергетике, рударства, намјенске индустрије и пољопривреде.

На Другој инвестиционој конференцији БиХ-Алжир учествоваће велики број привредника из Алжира, а конференција би била саставни дио узвратне посјете министра иностраних послова Алжира Мешахела БиХ.

Договорено је и да се у организацију посјете укључи Спољнотрговинска комора БиХ, привредне коморе Републике Српске и Федерације БиХ, као и бројни привредници из БиХ.

Црнадак и Мешахел разговарали су и о могућностима потписивања споразума из области инвестиција, здравства, туризма, те реадмисије.

Током састанка разговарано је и о питањима безбједности и борбе против тероризма, што је један од главних спољнополитичких приоритета, како БиХ, тако и Алжира.

Тема састанка министара била је и ситуација у југоисточној Европи и сјеверној Африци, као и друга важна међународна питања.

Током званичне посјете Алжиру, Црнадак ће се састати и са премијером Ахмедом Ојахием, предсједником Вијећа народа Горњег дома Парламента Абделкадером Бенсалахом, предсједником Националне народне скупштине Саидом Бухадјом, министрима енергетике, индустрије и рударства Мустафом Гуитунијем и Јусефом Јусфијем те предсједником Алжирске привредне коморе и индустрије Лаидом Бенамором.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зат опет

28.05.2018 16:41

Зар опет.Па милион конференција.А ни одумирено.

ОДГОВОРИТЕ