"Јокан извукао најбоље од мене, остаје ми се!"

Ако је до Александра Митровића - нема дилеме где ће играти наредне сезоне. . .

Фудбал 30.05.2018 | 16:00
"Јокан извукао најбоље од мене, остаје ми се!"
Фулам је сезону завршио на најбољи могући начин.

Тим Славише Јокановића није бриљирао у првом делу сезоне, али након зимског прелазног рока када су на позајмицу стигли Мет Таргет и Александар Митровић - екипа је заиграла на нестрарном нивоу и забележила 23 меча без пораза, потом превазишла и мини-кризу, а онда на "Вемблију" савладала Астон Вилу за промоцију у Премијер лигу.

Један од оних који је имао највећи утицај на игру био је и Митровић који је одмах постао први нападач тима и одужио се Јокановићу за упорност последњег дана прелазног рока.

Када је Митровићу пропао трансфер у Андерлехт, чак иако је стигао у Брисел и био у просторијама клуба, јавио се Јокановић и очас посла успео да убеди свог земљака да нема боље опције за њега од "Крејвен котиџа".

Одужио му се са 12 голова....

"Имамо играче који одлично знају да упосле нападача и много ми је лакше да постигнем гол. Видећемо шта ће се десити, али моја лична жеља је да останем. Разговараћу са агентом, са клубом и онда ћемо видети...", рекао је Митровић за портал "Гол".

"Наравно, за ово кратко време сам пун утисака и имаћу дивно сећање на овај период. Изгубио сам само два меча... Било је нестварно, уживао сам и волео бих стварно да останем, али још увек сам играч Њукасла и морам прво са њима да причам".

Уколико Рафа Бенитез остаје тренер "сврака", вероватно ће Митровић лакше до "излаза" из клуба, али је проблем и цена од око 20 милиона фунти колико тражи Њукасл.

"Овде сам играо најбољи фудбал своје каријере. Заслуге за то иду стручном штабу и играчим, заправо свима у Фуламу. Подржавали су ме од првог момента и осећао сам се као да сам овде већ годинама. Можда се овде и боље уклапам него у Њукаслу, играо сам више и био сам пресрећан ова четири месеца. Менаџер Славиша Јокановић је из мене извукао најбоље, али и најбоље из овог тима", поручио је Александар Митровић.

Српски нападач присетио се и последњих минута против Виле када је његова екипа морала да се брани после искључења Дениса Одоија.

"Некада постигнем гол, некада не, тако да људи слободно могу да процењују моје квалитете, али треба да знају да у свакој утакмици дајем све од себе да победимо и помогнем својим саиграчима. Једва сам дисао на терену против Виле јер сам био толико уморан. Последњих двадсет минута чинили су се као сати", закључио је Митровић који данас стиже на окупљање "орлова" пред припреме за Светско првенство.

Па да и тамо настави добру форму!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар