Париз слави храброг мигранта

Градоначелник Париза Ан Идалго похвалила је херојство имигранта из Малија који се попео на фасаду четвороспратне зграде у сјеверном дијелу града да би спасио дијете које је висило са ограде.

Свијет 28.05.2018 | 08:28
Париз слави храброг мигранта
Идалгова је рекла да ће град подржати његов напор да се насели у Француској.

Видео снимак приказује како се Мамаду Гасама брзо попео и дохватио дијете док су га пролазници бурно поздрављали. Снимак се брзо раширио по друштвеним мрежама, а коментатори су већ дали надимак хероју “Спајдермен”.

Гасама је добио позив да данас дође у Јелисејску палату, на састанак са предсједником Емануелом Макроном.

“Честитке Мамадуу Гасами на његовом херојском дјелу којим је спасио живот дјетета”, написала је Идалгова на “Твитеру” и додала да му је лично захвалила у телефонском разговору.

Она је рекла да је Гасама рекао да је стигао у Француску прије неколико мјесеци и да жели да остане у Француској.

“Одговорила сам да је његов херојски поступак примјер за све грађане и да је град Париз спреман да га подржи у напорима да се насели у Француској”, написала је Идалгова.

Лист “Паризијен” пише да је Гасама шетао када је видио да се људи окупљају испред једне зграде и да је потом ступио у акцију.

“Урадио сам то јер се радило о дјетету. Попео сам се и, хвала Богу, спасио га”, рекао је Гасама.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Последњи кинески цар

28.05.2018 08:21

Похвале за храброст и спретност овог човјека. Само ми није јасно шта су чекали човјек и жена који су буквално држали дијете за руку док се овај пењао. Мало је нејасно и дјелује као намјештаљка и у стилу: држаћемо дијете да не падне док ти не стигнеш?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дундо Мароје

28.05.2018 10:34

Свака част момку али и мени исто није јасно!? Ипак хвала Богу па је све добро прошло, ал да је пар на балкону чудан, то сигурно јест!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Дундо Мароје

28.05.2018 12:42

Мени ово изгледа као намјестаљка,људи це све урадити не би ли добили трајни боравак или азил!Да је дијете само висило па ајде,али ту су били присутни родитељи.Како се овај вере по балконима,вјероватно има од раније искуство улазака у станове кроз балкон!

Name

wаауу

28.05.2018 12:47

Невјероватна спретност. Како се бррзо пењао. Браво!

Name

ре

28.05.2018 12:51

Мозда лосе одрадена ограда и неприступацно са другог балкона (из другог стана одрасле одобе а не из оног гдје је дијете знесено) ал добро да су придрзали дијете бар док није стигао спасилац. Ал како се цовјек пење и како дијете од прве узима и убацује на терасу.Браво браво браво....

Name

!!!!!

28.05.2018 19:35

А Мали се ко бива дрзи сам за ограду.

ОДГОВОРИТЕ