Шта су поручили Просинечки и Тумбаковић?

Селектор Босне и Херцеговине Роберт Просинечки очекује емотиван меч против Црне Горе због опроштаја тројице "змајева", док је његов колега са црногорске клупе Љубиша Тумбаковић нагласио да је "најинтересантније" играти против комшија.

Фудбал 28.05.2018 | 10:00
Шта су поручили Просинечки и Тумбаковић?
"Опраштају се три наша највећа играча, који су урадили велике ствари за репрезентацију и у вечерашњој утакмици са Црном Гором биће вјероватно емоција", рекао је Роберт Просинечки, селектор фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине, пренијела је агенција "Анадолија".

"Играчи су готови с наступима у клубовима и лигама, али настојаћемо да одиграмо добро и да развеселимо публику. У оба меча, са Црном Гором, потом и Корејом, настојаћу шансу пружити свим позваним играчима. Вјерујем да ћемо се показати у најбољем свјетлу пред посљедње двије провјере пред старт Лиге нација у септембру", истакао је Просинечки, који није скривао карте и открио састав који ће, након свечарског дијела утакмице, супротставити Црногорцима:

"Шехић, Тодоровић, Врањеш, Бичакчић, Настић, Цимирот, Пјанић, Сарић, Кодро, Џеко и Вишћа. Вјерујем и да ће вечерас бити пуно публике на стадиону, да на достојанствен начин испратимо Ведада Ибишевића, Емира Спахића и Звјездана Мисимовића од активног играња за репрезентацију. Одиграће по 20 минута, а онда ће играти ова екипа коју сам споменуо”.

Репрезентативци БиХ су тренирали на стадиону ”Билино поље” у Зеници гдје ће вечерас, од 18 сати, одиграти прву пријатељску утакмицу са Црном Гором.

Првог јуна БиХ ће у Сеулу играти тест меч с Јужном Корејом, учесником предстојећег Свјетског првенства које ће се одиграти од 14. јуна до 15. јула у Русији.

Кормилар Црне Горе Љубиша Тумбаковић истакао је да ће у пријатељској утакмици против Босне и Херцеговине испробати неке ствари за септембар и старт Лиге нација.

На конференцији за медије у Зеници, Тумбаковић је нагласио да још има дилема око састава којег планира супротставити ”квалитетном противнику”.

”Пратим све утакмице репрезентација из региона. Најинтересантније је када играмо против комшија. Добро је да се прави ривалство и да играмо међусобно. БиХ има сјајне појединце и права је штета што су направили пропуст и нису отишли на Свјетско првенство у Русију. Изгледало је да БиХ иде на Мундијал. Једноставно, када смо чули неке резултате БиХ у квалификацијама нисмо могли вјеровати. Пораз од Кипра, реми с Грчком, иако је БиХ била боља. Босна има пуно играча који заврјеђују пажњу и вјерујем да ће бити добра утакмица”, казао је Тумбаковић.

Репрезентативци Црне Горе синоћ су тренирали у Зеници, гдје ће од 18 сати на стадиону ”Билино поље” одиграти пријатељску утакмицу са БиХ, прву у историји сусједних земаља. Другог јуна Црногорци ће у Подгорици у тест сусрету бити домаћини Словенији.

Ни БиХ, ни Црна Гора, ни Словенија нису избориле пласман на предстојеће Свјетско првенство, које ће се од 14. јуна до 15. јула играти у Русији. Сви се спремају за Лигу нација, ново УЕФА-ино такмичење које почиње у септембру. БиХ ће играти у другој лиги, док су Црна Гора и Словенија европски "трећелигаши".

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар