Видео - Каријус о врућим лоптама: Погубио сам се!

Хтео сам да је хватам, уместо да боксујем. . . Огласили се Џерард, Лампард, Фердинад. . .  Има ли повратка после овога?

Фудбал 28.05.2018 | 12:15
Видео - Каријус о врућим лоптама: Погубио сам се!
Нема оправдања. И не тражи га Лорис Каријус. Није потребно бити превише мудар да би се схватило како се због једне или две жуте минуте голману Ливерпула променила не само спортска каријера, већ и живот. Из корена. Јер, било шта да уради следеће, заувек ће га памити по фаталним грешкама од 26. маја 2018.

Толико упечатљивим да у воду пада и сазнање да је током сезоне „сменио“ Симона Мињолеа, да је на 16 утакмица сачувао мрежу, да је у првенству имао неколико запажених партија... Све то пада у воду наспрам трагедије у Кијеву.

„Извињавам се и екипи и клубу. Све сам их изневерио. Моје грешке су нас коштале пораза. Погубио сам се. Ништа не осећам. Волео бих да могу да вратим време. Сад ми је тешко, али живот нас голмана је такав. Морам да дигнем главу. Желео бих да се то деси што пре. Знам, неће бити лако“, прва је реакција немачког голмана после финала Лиге шампиона.

Пресудио је сам себи. Најпре неопрезним покушајем додавања руком „упослио“ Карима Бензему, а онда и циркуском интервенцијом после далекометног хица Герета Бејла, па се поставља питање како су реаговали саиграчи.

„Нема шта да се каже. Наравно, сви су покушали да ме орасположе, али је у свлачионици ипак владала тишина, јер су сви били утичени поразом. Мораће да прође неко време да бисмо превазишли проблеме“.

Објаснио је некадашњи голман Мајнца шта се десило у 82. минуту кад је примио смештан гол са после Бејлове ракете са више од 30 метара.

„Лопта је доста лелујала. Покушао сам да је хватам. Требало је да реагујем сигурније, да је боксујем, уместо што сам покушао да је зграбим. Донео сам погрешну одлуку и онда је завршила у мрежи“, описао је Лорис Каријус.

Познат као стручњак који ретко кад „удари“ на своје играче, Јирген Клоп осећа сажаљење према сународнику.

„Ни највећем непријатељу не желите онакве киксеве. Чудно једно. То се тешко, баш тешко, подноси. Свестан је и Лорис да је погрешио. Жао ми га је, фантастичан је момак и имао је изванредну сезону. Грешке су биле очигледне. Није било његово вече. И он и ми морамо да се носимо са тим сазнањем. Бићемо уз њега, не сумњајте, иако су неки људи глупи, па ће га због овога сигурно „разбити“. Сигуран сам да ће међу вама новинарима има оних који ово неће заборавити, само се надам да ваше грешке нису тако упечатљиве у меморији других људи“, додао је Клоп.



Осим повреде Мохамеда Салаха и раног изсласка са терена, јасно је да су амбиције Ливерпула да ће скинути европску круну са главе мадридског краља потонуле после грешака Каријуса.

„Жао ми је Каријуса, јер ће после овога бити сломљен, али у овом тренутку не видим како би могао да се врати на гол Ливерпула. Чак и ако га Клоп подржава не само јавно, него и приватно, мора знате да Лорис није довољно добар за Ливерпул и наше амбиције. Потребан нам је врхунски голман да бисмо освајали трофеје, а Каријус није такав. Не би смели да му дозволе ни да настави да игра на Енфилду, сматрајући да би могао да постане онај из категорије врхунских“, брутално искрен је Марк Ловернсон, некадашњи дефанзивац Црвених (241 утакмица у периоду од 1981. до 1988).

И голман из Ливерпулове генерације која је 1981. савладала Реал у финалу Купа шампиона (1:0), Реј Клеменс дели исти став.

„Памтиће ове грешке до краја живота. Направио је два пропуста док је Ливерпул још био у игри и мораће да живи с тим. Има цело лето за размишљање. Кад погрешиш у великој утакмици то те прати до краја живота, јер се јих људи сећају и увек ће га подсећати шта је направио у финалу“, уверава Клеменс.

С друге стране, легхендарни капитен Црвених, Стивен Џерард мало је блажи у изјавама.

„Нико не греши намерно. Поштено је што је отишао до навијача. Дивим му се што је имао храбрсти да стане пред њих и извини им се. Ливерпулова публика ће те увек опдржати у тешким тренуцима, као што ће ти клицати и кад си на врху света. Наравно, не може побеђи од проблема. Пред Лорисом су тешки месеци, тешко лето“, сматра нови тренер Глазгов Ренџерса.



Френк Лампард је мало оштрији:

„У финалу Лиге шампиона не би смели да се дешавају онакви пропусти. Не могу да верујем шта сам видео. Ужасан тренутак за Каријуса. Потребна му је подршка свих саиграча, међутим...“

За крај, коментар бившег штопера енглеске репрезентације Рија Фердинанда је можда и најприкладнији актуелном тренутку Лориса Каријуса.

„Забринут сам за његову будућност. Потребни су му добри људи у окружењу како би се осећао угодно и преболео ово“, истакао је некадашњи капитен Манчестер јунајтеда.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар