Калабић затражио ванредну сједницу

Драго Калабић, замјеник предсједника Анкетног одбора који треба да испита чињенице у вези са смрћу Давида Драгичевића, рекао је Срни да је за сутра затражио ванредну сједницу овог одбора, јер данашње саопштење није став Анкетног одбора, већ политички обрачун његовог предсједника Бранислава Бореновића.

Република Српска 27.05.2018 | 17:13
Калабић затражио ванредну сједницу
Калабић је рекао да је саопштењем Анкетног одбора, које је објављено као одговор на отворено писмо министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача, грубо прекршен пословник о раду овог одбора, јер саопштење не представља став Одбора.

"Одмах након саопштења затражио сам да сутра буде одржана ванредна сједницу Одбора и чекам повратну информацију хоће ли и када бити заказана. Затражио сам ту сједницу управо због грубог кршења пословника о раду Анкетног одбора и саме Народне скупштине од стране предсједника Анкетног одбора Бранислава Бореновића, који је вјероватно рачунао да недјељом нико не ради па може да каже шта он приватно лично мисли", рекао је Калабић.

Калабић је нагласио да приватни ставови Бореновића нису ставови Анкетног одбора.

"Приватни политички обрачуни Бореновића са политичким неистомишљеницима немају никакве везе са радом Анкетног одбора и они почињу правити велики проблем у раду Анкетног одбора, пошто се он све мање бави случајем страдања Давида Драгичевића, а све више међусобним политичким обрачунима који са тим случајем немају никакве везе", рекао је Калабић.

Он каже да га приватни ратови и приватни политички ставови Бореновића не интересују, нити их коментарише, поготово када их он износи у своје име.

Калабић је рекао да га нико није контактирао у вези са саопштењем Анкетног одбора које је објављено као одговор министру Лукачу.

Калабић појашњава да, иако је за сутра затражио сједницу Анкетног одбора, право предсједника Одбора је да одреди када ће сједница бити одржана, а он тренутно нема информацију када ће то бити.

"Ја сам на регуларан начин затражио да то буде што прије, по могућности сутра", објаснио је Калабић.

Калабић каже да је објављеним саопштењем злоупотријебљено повјерење Народне скупштине Републике Српске, те додаје да то није став Анкетног одбора, нити његов став, јер се зна како се утврђује став према Пословнику.

"Не може Анкетни одбор који је формиран да утврди истину да сам производи неистине. То је непримјерено. Ми прво морамо утврдити истину. При томе морамо поштовати Пословник, законе и остало. Можда је другима дозвољено да раде што раде, али нама није и на то нема право ни Бореновић", рекао је Калабић.

Он је додао да га не интересује под каквим је притиском и обавезама Бореновић да то ради, јер је легитимно изабран за предсједника, а притом је дужан да поштује Пословник и да саопштава истину.

"Ово данас нема везе са тим. Мислим да он наш конструктиван приступ и потпуно опредјељење да се до краја утврди истина о случају Драгичевић покушава да злоупотријеби у политичке сврхе и политичке обрачуне", оцијенио је Калабић.

Према његовим ријечима, управо су сви против тога, и породица и јавност, да се овај случај не злоупотребљава у политичке сврхе већ да се искључиво утврди истина шта се десило.

Анкетни одбор формиран одлуком Народне скупштине Републике Српске с циљем сагледавања свих релевантних чињеница везаних за случај страдања Давида Драгичевића саопштио је да је изненађен наводима министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача које је изрекао у отвореном писму у вези са радом Одбора.

"Недопустиви су овакви наводи министра Лукача на рад Анкетног одбора и позивамо га да поштује Народну скупштину Републике Српске и одлуке највишег законодавног тијела Републике Српске, те да не омета рад Анкетног одбора", наводи се у саопштењу овог одбора.

У Анкетни одбор су изабрани за предсједника Бранислав Бореновић, народни посланик из Посланичког клуба ПДП-а, за замјеника предсједника Драго Калабић, народни посланик из Посланичког клуба СНСД-а и за чланове Недељко Гламочак и Миланко Михајилица, народни посланици из Посланичког клуба СДС-СРС Републике Српске, те независни посланик Горан Ђорђић.

Извор: Срна

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

Хаха

27.05.2018 15:23

Сад нови Калабићев Анкетни одбор преиспитује Бореновићев Анкетни одбор и тако све у круг до избора.Само скривање врха и заташкавање случаја.Ко је овдје луд, збуњен, нормалан.Стиће правда за Давида, мишеви немају више времена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми Сами

27.05.2018 15:23

Ја не разумијем Бореновица и ове из опозиције....Додик их је увалио у ову прицу.Нису гласали за то.Није их нико ни питао хоце ли и сад кад раде онда сметају Лукацу и СНСД.Поднесите оставке.Захвалите се свима и нека Лукац са оним народом на тргу реси слуцај.Хвала,довидјења....ресите слуцај и реците ста је узрок смрти до тад смо ми на тргу са народом....народ нw вјерује ни Лукацу ни мупу а све мање и Додику...превисе је будалетина и лопова скупио око себе.А и сам је постао похлепан и бахат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

27.05.2018 15:24

Експерт из прњавора

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адвокат

27.05.2018 15:27

Исто тако ви ставове СНСД-а намећете као да су то ставови Републике Српске, па да видиш како то изгледа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АИМ

27.05.2018 15:54

Хахахахахахаха па наравно јесу ставови РС, зато и постоје избори, да мањина не би терорисала већину као у случају ове сумњиве смрти. Подрав.

Name

Адвокат

27.05.2018 16:46

Хахахаха. Е па ово је став већине у Анкетном одбору, па уживај у одлуци већине.

Name

Аух...

27.05.2018 15:35

Види ти Калабе сто се и он осилио , није да навијам за Бореновица , али ако је рецено да дотицни не би требао да омета рад институције , ста је у томе спорно , требао је доци са крампом у руци и онда би било у реду . Оцигледно је да це ови поцети користити и силу да би сакрили истину , али изгледа да овај пута неце да мозе !

ОДГОВОРИТЕ
Name

xyз

27.05.2018 15:37

Како спавате, убице?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МУДРОСЕР

27.05.2018 15:41

Нецу да коментар доцекате на ноż, али да је Лукач у праву што се тиче Радовановића у праву је, али пошто исти тај Лукач и остала МУП-ова болумента нема начин или не зна да изађе на крај са Радовановићем, овако им и треба, он мало луд, мало није, по потреби, хехехе добро дошли у блентитет РС. Правда за Давида.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

27.05.2018 16:12

Јааако лијеп ницк ...и да , слазем се за коментаром

Name

Уре

27.05.2018 16:20

Лукач Ћулум Илић по питању струке немогу Господину Радовановићу полити на руке познам интелигенцију господина Бокија

Name

Око

27.05.2018 15:52

Калабићу ти си последњи који има право да истражујеш истину и учествујеш у оваквом једном одбору. Још увијек није ријешен случај "НАСТИЋ" у Прњавору из ратног периода када си био ангазован као инспектор. Тада радио у полицијиској станици Прњавор. Нестало је тада 200 000 КМ када је страдао Настић. Ти си последњи на овом свијету који имас право да моралишеш. Од тог случаја креће врроглав успон Калабића у у финансијском а врло ускоро и политичком смислу. Правда це стићи и тебе Калабићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин худ

27.05.2018 17:04

Прави си Мудросер, ста је то лукац у праву везано за Радовановица. Ста знас ти о Радовановицу мудросеру, цини ми се да ниси мудар али сератор јеси.

Name

борац

27.05.2018 15:52

Све је јасније ко затаскава истину није слуцајно сто се буни Калабиц јер припада СНСД-у

ОДГОВОРИТЕ
Name

сиједи.....

27.05.2018 16:01

Крси одлуке скупстине и понаса се диктаторски.Ста би ,недај Бозе,да има неку функцијицу? никад је висе нецес имати.,то ти је -плафон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лактаси

27.05.2018 16:44

А ста друго да буде него диктатор кад је из снсд_а, они се претстављају републиком, ако њима неко несто казе одмах је оптузен да руси РСу

Name

истину

27.05.2018 16:02

Хоце народ. Неце политику, Народ хоце то али ови око оца настрадалог то виде као политицки поен. Е сами су себи ископали јаму.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

27.05.2018 17:52

Калабиц је узимао од људи 15-20 000 км да запосли неције дијете зависи које радно мјесто. Толико о његовом моралу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Двоструки морал

27.05.2018 17:57

А није реаговао на Лукачев испад. Милораде Додику хапси Лукаца . Он је псих нестабилан, готов да уради још већу трагедију. Потрази мишљење психолога, психијатра нек изанализирати га. Он ће се извуци са 2 год лијечења у неког душевној болници затвореног типа и изаћи напоље . Спашавај се и нас , док није касно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Канада

27.05.2018 18:01

И све је исло добро И били су јединствени док није досао на ред овај психопата. Он се , како вријеме одмице , сам све висе експонира И таквим понасањем сам нам намеце закљуцак да је на неки нацин умијесан у Давидово убиство. Цитао сам његову изјаву како је тукао оно дијете у парку. Он је то описао да имас утисак да се насладивао док је то радио. Страсно! Он је болесник , а најстрасније оф свега да се налази на тако озбиљној функцији. У иоле уреденим друствима он би вец одавно био у затвору И то у самици под надзором психијатра. Ова реценица није мој став него цињеница која је позната свима који зиве изван тих простора И свима тамо који су бар мало информисани. Сто се тице тог Калабица , он само слијепо испуњава задатак своје партије. Огавно ста раде Давору. И стално постављам себи питање да ли је И то могуце. Ријесите слуцај теског убиства , господо , И висе неце бити потребе ни за окупљањима , ни за анкетним одбором . Гадови!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен!

27.05.2018 18:37

Ко води истрагу: Анкетни одбор или Окружни тужилац у Бања Луци? Шта тужилаштво више чека, што ту истрагу више не окончају?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

27.05.2018 18:55

Калабиц се продао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wодолија

27.05.2018 22:00

Мислим да је нешто друго у питању. Преко Калабића се н...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wодолија

27.05.2018 22:31

Мислим да је нешто друго у питању. Преко Калабића се настоји да уништи анкетни одбор како не би била донијета никаква одлука. Јер сада је и задњим скептицима јасно да су у тешко убиство сви дотични умијешани....неко мање, неко више.... Може се имати различита политичка схватања и позиције....али овдје треба сваки члан да размисли и о самом себи. Колико крајње је неморално убити дијете и патити Давора Драгицевића толико дуго.....само да се очувају партијске колеге без обзира што су дубоко у криминалу потонули. Зар се људско достојантво у РС дефинише само на тих преко 300 000 чланова Правде за Давида ? Калабић и његова партија поступају крајње наивно.....који нормалан човјек ће моћи да се идентификује са том партијом која штити убице и криминалце? Та партија нема будућност јер већ сада има печат мафије и криминала ....

ОДГОВОРИТЕ