Џумхур: Ролан Гарос, мој најдражи гренд слем!

Први рекет Босне и Херцеговине Дамир Џумхур задовољан је својом партијом и пласманом у друго коло Отвореног првенства Француске у Паризу.

Тенис 27.05.2018 | 19:30
Џумхур: Ролан Гарос, мој најдражи гренд слем!
Најбољи тенисер БиХ је на старту Ролан Гароса "почистио" Американца Дениса Кудлу са 3:0 у сетовима 6:4, 6:2, 6:2.

"Било је нервозе на самом почетку меча, што је сасвим нормално за турнир какав је гренд слем Ролан Гарос, мој најдражи гренд слем. На неки начин сам све то превазишао средином првог сета и кад сам направио први брејк било ми је доста лакше играти иако игра није била на највишем нивоу", рекао је Џумхур након побједе.

Према његовим ријечима, био је неупоредиво бољи како је меч одмицао на париској шљаци.

"Заиграо сам потом знатно боље, али што је најважније био сам добар на битним поенима. Ментално сам био јако добар у кључним тренуцима о чему свједочи податак да сам спасио велики број брејк лопти. Сервис ме је служио, као и ретерн и у суштини сам био јако стрпљив јер је то потребно против играча какав је Кудла. Американац је такав тип да може играти на јако дугачке поене и маратонске мечеве".

Послије Американца, 26-годишњи Сарајлија ће у сљедећој рунди одмјерити снаге са молдавским тенисером Алботом Радуом, који је послије велике борбе и преокрета у пет сетова надиграо Француза Грегоара Баререа - 3:2 (6:4, 6:0, 5:7, 1:6, 2:6).

"Неће бити лако, играм против паметног тенисера и мораћу бити психички и физички јако спреман за друго коло. Исто тако сам прилично сигуран да ћу бити бољи него данас. Самопоуздање је ту, надам се позитивном исходу, мислим да не би требало да буде проблема, али опет сваки меч је засебан", истакао је Дамир.

Молдавац је иначе 97. играч на АТП листи, који је против сарајевског тенисера играо четири пута у каријери. Тренутни резултат је 2:2 у побједама, а посљедњи пут тријумфовао је Албот на турниру у Женеви прије четири године.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар