Скупа на прослави Санкт Петербурга

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић данас је присуствовао прослави главног празника сјеверене престонице Русије Санкт Петербурга – Дана града на позив предсједника Законодавне скупштине Санкт Петербурга Вјачеслава Макарова.

Република Српска 27.05.2018 | 13:51
Скупа на прослави Санкт Петербурга
Поводом прославе 315. годишњице Санкт Петербурга, предсједник Чубриловић заједно с предсједником Макаровим положио је цвијеће на Споменик цару Петру И оснивачу Санкт Петербурга.

Прослава годишњице града је други најважнији празник у Санкт Петербургу након обиљежавања Дана побједе која је ове године обиљежена низом манифестација, културних догађаја и концерата.



Цвијеће су положили и предсједница Горњег дома парламента Руске Федерације Валентина Матвијенко, изасланици предсједника Руске Федерације Владимира Путина и губернатор Санкт Петербурга Георгиј Полтавченко са којим је предсједник Чубриловић разговао о интензивирању сарадње између Санкт Петербурга и Републике Српске.



Мимо протокола, предсједник Чубриловић је обавио дужи разговор с госпођом Матвијенко о укупним политичкм односима у Републици Српској и Босни и Херцеговини и јачању сарадње између највиших законодавних институција Руске Федерације и Републике Српске.



Предсједник Чубриловић и делегација Народне скупштине присуствовали су церемонији пуцања из топа у Петропавловској тврђави, а на позив предсједника Макарова у понедјељак, 28. маја, присуствоваће, поводом прославе Дана града, пријему у Законодавној скупштини Санкт Петербурга, гдје ће бити одржан састанак предсједника Чубриловића и Макарова.

Пракса је да се на прославу и пријеме у Скупштини Санкт Петербурга позивају највише званице и делегације чији су чланови доказани пријатељи града.

Санкт Петербург ове године прославља своју 315- годишњицу, а прије три вијека у невску земљу стигли први Срби који су нашли овде другу отаџбину, градили град и одано служили Русији како у мирно доба, тако и за вријеме ратова.

(БН) 

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

АЛБАТРОС

27.05.2018 12:20

Браво за ДНС и Цубриловица! Снсд це наставити да пада, Сдс је у константној силазној путањи, а оцито да це ДНС постати друга странка по снази. Одмјерен, паметан, мудар и сталозени Марко Павиц има константну узлазну политицку путању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Орао

27.05.2018 12:48

ЈАДНА ТИЦО О ЦЕМУ ТИ ЗБОРИС!!!

Name

Ре:

27.05.2018 12:56

Однародовани режими славе овако неке годишњице и ту градјана и нема уопште.Просетај се Руским селима па да видиш како живе и која је то још биједа.Само власт користи све погодности и тајкуни власти,народу једно велико ништа.

Name

4ЦЦЦЦ

27.05.2018 17:17

Таки је Цубриловицу само се Русима треба окретати, редови испред Руске амбасаде а пред амбасадама Њемацке, Америке, Свицарске нико не стоји , они су биједа а Русија најбогатија земља на свијету с највецим платама и стандардом, у Америци се возе труле Ладе а у Русији Ферарији , Порсеи , Мерцедеси..... Само тако наставите, браво , РС це бити јаца од Свице захваљујуци " браци русима" златним касикама има да једемо а вотку умјесто воде да пијемо, ХМ

Name

Ре: Албатрос

27.05.2018 17:18

Добили су јос једног цлана, који је додусе добио пар самара од Додика....

Name

ре 4 цццц

27.05.2018 20:01

Ови наси и из Србије се боре за визу или азил у слуцају да им затреба,као и Мира Марковиц итд.

Name

Недјо сељак

27.05.2018 12:59

Ј...ла вас партија.Ко да сте дебили па само ДНС,Снсд,сдс и ништа друго не знате.Окрените се реалном животу јадници,докле ће те буљит у Партију јебала вас она.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xy

27.05.2018 13:50

Одговор РЕ питам те ре дали си икад био на западу који толико волис .Мислис да овамо цвјетају рузе да нема сиротиње да се код радило 10 12 сати дневно били би јаци и од америке ух сто мрзим ријец амер.Направе рат приме избјеглице добију јефтину радну снагу.Нема њихови на баусцхтели ни у рајниговим фирмама Боље цути јер ти стварно немас никоквог посла све сто написес то су гадости .Погледај мало истини у оци па цес другације размисљати

Name

АР

27.05.2018 14:58

Добре му ове наоцаре да је И мени оваке

Name

за xy

27.05.2018 15:01

Правда за све гастарбајтере. Предлажем да се ми одавде организујемо и да упутим неку помоћ нашем напаћеном народу широм Европе и свијета.

Name

за xy

27.05.2018 16:17

Ето бас лоше ја сам на Западу већ 45год.А ето да ти објасним да сам у Русији био осам пута до сад пословно.Зивот на западу и у Русији немој ни покушавати да поредиш много ћеш се разочарати.А и та омладина сто одлази из БиХ и Балкана оде масовно у Русију.Ста ћеш кад је тако.

Name

РОМАНИЈА ре XY

27.05.2018 17:21

Ниси ти фрајко видио запада и ако јеси лопату си само гледао и канале. Ето сад русија најјаца и има стандард изнад свију, како да не, све биједа сама, за 500 долара иду у Сирију као плаценици да ратују за Асада, ето ти стандарда. Кус бре

Name

Ненад

27.05.2018 15:46

Јадници, једино куда иду ови на власти је Санкт Петербург, нигдје друго осим Београда нису добро дошли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.05.2018 16:18

То се каже не јебе их нико више ни 2%