ГМ Санса: Сви смо гледали Дончића!

Не брину ме његове физикалије! Финикс Санси ће вероватно бирати између Деандреа Ејтона или Луке Дончића на НБА драфту у јуну, али су према речима Рајана МекДоноуа и даље отворени за трејд.

Кошарка 28.05.2018 | 22:15
ГМ Санса: Сви смо гледали Дончића!
Генерални менаџер Санса каже да би понуда за први пик са овогодишњег драфта морао да буде млад играч са много година уговора.

Таквих је, сматра МекДоноу само неколико због чега сумња да ће се трејд остварити, тим пре што се потенцијал Ејтона и Дончића тек наслућује.

Санси су почели да раде тренинге са играчима уочи драфта на ком ће бирати четири играча са 1, 16, 39. и 50. места. Дончић због обавеза у Реал Мадриду неће тренирати са НБА тимовима. 

"Видели смо га (Дончића) више пута како игра. Лично сам га гледао четири или пет у последњих седам, осам месеци. Пет Конели је гледао његове утакмице, а Игор га је гледао више од свих", каже ГМ Санса. 

Нови тренер тима из Аризоне Игор Кокошков могао би да буде 'веза' јер је са Дончићем прошле године освојио Евробаскет. Једина недоумица у вези са Дончићем су његове атлетске способности које су у НБА неопходност на спољним позицијама. 

"Врло је вешт за ту висину на спољним позицијама има одличан осећај. Мислим да не схватате колико је велики гледајући снимке. Може да креира свој шут, да спусти раме и створи простор тако што снагом надвлада противнике. Може и да иде на линију за слободна бацања. Зато нисам забринут за његове атлетске способности", рекао је МекДоноу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар