Свечано у Српцу: Дефиле младости

У Центру средњих школа „Петар Кочић“ из Српца ове године средњошколско образовање завршило је 106 матураната распоредјених у шест одјељења – два разреда гимназије и по један разред економско-банкарских и туристичких техничара, аутомеханичара и угоститеља. Педесет и четврту генерацију србачких матураната на прославу матурске вечери вечерас је испратило неколико хиљада родбине, пријатеља и осталих градјана ове општине.

Република Српска 25.05.2018 | 22:42
Свечано у Српцу: Дефиле младости
Свечаност је почела традиционалним дефилеом матураната обучених у свечане хаљине и одијела, са цвијећем, тако да је Градски трг био у знаку младости и љепоте, што ће за сфве присутне, а посебно за родитеље, остати у незаборавном сјећању.

Завршетак средњег образовања матурантима је први честитао директор школе Миленко Живанић, који је изразио увјерење да да из школе носе лијепе утиске и знање које ће им помоћи у будућем животу и раду.

„Од сада почиње ваша нова будућност и трудите се да останете оно што јесте и да постанете оно што желите. Будуите бољи од нас, смогните снаге да када остарите вашој дјеци оставите бољу будућност. Срежу чине људи а не ствари“, поручио је директор Миленко Живанић.



Матурантима, професорима, родитељима и присутним градјанима пригодним ријечима обратио се и начелник Српца Младјан Драгосављевић. Честитајући матурантима он је нагласио да се налазе на животном раскршћу и да треба одабрати од многобројних онај прави пут.

„Желим да одаберете животни пут на коме ћете се доказати и остварити као добри људи, да будете срећни и корисни и себи и заједници. Да се изборите за више вриједности, које су данас, нажалост, запостављене“, казао је Драгосављевић.



Свршени ученик гимназије Огњен Крчмар захвалио се професорима и родитељима на труду и доприносу да и ова генерација успјешно заврши средње образовање и да с поносом могу чувати сјећање на своју школу.

За разлику од матураната, који су се за сада ријешили школских брига, многи родитељи су срећу помијешали са бригом – шта даље. Како омогућити даље школовање или запослење за своју дјецу. Пред њима је неизвјесност.

Србачки матуранти ће матурско вече прославити ноћас у познатом бањалучком ресторану „Интегра“.

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Турбоскара

26.05.2018 00:20

Дефиле пред стране амбасаде за одлазак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

прва слика

26.05.2018 13:43

Погледај само какве утегнуте панталоне носе двојица на првој слици,..стравицно, не зна се висе ко је ту зенско,..ови имају одлицну перспективу на западу у "дугиним бојицама",...на ста смо спали, и ста доцекасмо..

Name

Мирко Немирко

26.05.2018 03:09

Добро и шта после славља у тој пропалој Српској? Ма колико год ви по нама странцима пљували и бауштелцима нас звали, смо ми на вријеме из те мочваре отишли. Зато савјет младима, само за иностранство да иду...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србац црна рупа

26.05.2018 04:57

Све је ово лијепо, и коначно лијепа информација у мору тешких вијести. Међутим, да ли неко брине што је матураната из године у годину све мање и мање. Само 106 матураната. Још мало па ни средње школе у Српцу неће бити. До јуче по 250 матураната годишње. Никог' ово не брине, ни општину ни Републику. Нестаје нас, али све брже и брже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјаво

26.05.2018 07:33

Није велика стета сто одлазе јер БиХ је непримијетна на овој планети,толико становника има мало веци град и није стета кад би сви отисли а сваким даном је све горе и горе.

Name

ре.Србац

26.05.2018 13:45

Не брини долазе Арапи да замјене изумируце србе.

Name

Србац

26.05.2018 07:06

Рестиран Интегра је на 14-том спрату зграде Владе РС. Не знам ко је власник, може се нагађати. Србачки матуранти су ријетко матурално вече проводили у БЛ, али сада је друга ситуација. Унук Зоре Видовић, директорице ПУ РС је ове године матурант, па се то мора прославити "на нивоу".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комаши

01.06.2018 23:06

Стандардно сељацки из народа

Name

??????!

26.05.2018 10:50

А кад се сутра пробуде и сан хаљине одјела фризуре и све нестане шта онда.Шта сутра прекосутра за мјесец годину.

ОДГОВОРИТЕ