Краљ - јаре са четири рога

У ромском насељу у Бијељини једна необична појава. У домаћинству Мирсада Билалића Миће расте јаре са 4 рога које је добило и име које му приличи-Краљ.

Република Српска 25.05.2018 | 21:49
Краљ - јаре са четири рога
Необично јаре, које је старо око 2 мјесеца, има сасвим обичну мајку, и када се родило ништа није указивало да ће се разликовати од осталих.

“Маму његову сам купио, она се ојарила и добили смо ово Божије чудо. Кад се родило није имало рогове, после неких мјесец дана почели су да се појављују. На почетку сам помислио да је у питању нека болест, а онда сам видио да се ради о роговима, 4 рога”, каже Мирсад показујући с поносом јаре.



Краљ, како га од милоште власник зове, плијени и привлачи пажњу, па се брзо, као у Кустуричиним филмовима окупила и многобројна публика.

Још док је трајало снимање, Мићо, како поносног власника зову, је имао неколико понуда да прода јаре, које су ишле и преко 1000 КМ, али он свог Краља каже не продаје.

“Њега ћу код једног мог пријатеља у Дворове смјестити, јер и он има козе и јариће, па ћу после видјети шта ћу”, каже Мићо.

Његову мајку је дао пријатељу, да би, како каже, имао млијеко, сир и кајмак за унуке, а Краља, за ког каже да је дар са неба, неће продати.

(БН) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

х

26.05.2018 16:04

Предивно

ОДГОВОРИТЕ