Сергеј остао без два купца у једном дану!

Сада постоји само једна опција! Добили смо фаворита за довођење Милинковић Савића!

Фудбал 28.05.2018 | 22:30
Сергеј остао без два купца у једном дану!
Иако нема великог клуба у Европи који није снимао Сергеја Милинковић Савића као потенцијално појачања, из различитих разлога је само један клуб на крају остао као фаворит за довођење српског везисте - Пари Сен Жермен.

Пртеходних месеци се круг потнецијалних купаца сужавао. Неки су се одлучили за друга решења, некима јеСМС прескуп јер Лацио тражи макар 100.000.000 евра за Србина, а почетку преговора ће истаћи и цену од 150.000.000.

Барселона и Манчестер Сити су неколико пута скаутирали Сергеја, уверили се да је реч о играчу врхунске калсе, али ипак није дошло до неких конкретних корака и понуда. Сити и Барса имају другачије планове, окренули су се неким другим приоритетима, а достигли су и финансијске лимите што се тиче куповина и плата играча па им скупоцена инвестиција у везном реду као што је Сергеј, није потребна овог лета.

Помињао се и Реал Мадрид, мадридска Марка је на насловници доносила вест да је Сергеј тема о којој се размишља на Бернабеу, али како јс сезона одмицала тако је постало јасно да Зидан неће много мењати ни наредног лета и да би капитално појачање могло да стигне у напад, а никако у везни ред. Реал има играче на тој позицији због којих им Србин није неопходан.

У игри су остали Јувентус, Манчестер Јунајтед и Пари Сен Жермен, да би јуче истовремено отпали Бјанконери и Црвени ђаволи.

Јувентусов директор Марота је потврдио да они нису у игри за Сергеја јер им је прескуп што је и било очекивано. Иако Макс Алегри од прошлог лета кука управи да му доведе Милинковић Савића. Узалуд... Јувентус не жели да плати преко 100.000.000 евра са српског репрезентативца и сруши рекорд Серије А. Определиће се за неке јефитиније варијанте попут Пелегринија, Кристантеа, можда Рамзија и Рабиоа или чакВератија који је такође скуп.

Дуго времена је и Жозе Мурињо сањао да Милинковић Савића придода Матићу и Погби у везном реду Манчестер Јунајтеда. Спекулисало се да је у контактима са играчевим менаџером Кежманом којег је тренирао у Челсију, острвски медији су јављали да је понуда од 102.000.000 евра отишла у Рим, али очигледно да је Лацио тражио више. Мурињо је на крају одустао и у претходна два дана практично договорио све детаље око бразилског репрезентативца Фреда из Шахтјора за дупло мање пара. Долазак Бразилца на Олд Трафорд значи и да су затворена врата за трансфер Милинковић Савића...

Тако је у игри на крају остао Пари Сен Жермен. И квоте букмејкера широм Европе су јуче драстично промењене. Тако је квота на ПСЖ јуче пласа са 6.50 на 3.00, док су квоте на остале клубове порасле. Римски Коријере дело Спорт у данашњем издању пише да је ПСЖ фаворит, позивајући се на своје изворе у клубу. Пише се и да је Лацио донедвано размишљао да задржи српског везисту можда још једну сезону, али да је продаја неминовна откако је клкуб остао без пласмана у Лигу шампиона. И да је ПСЖ први кандидат за трансфер.

ПСЖ још од прошлог лета мерка Милинковић Савића, а у децембру је у Лацио стигао факс из Париза о намерама да започну разговоре око Милинковић Савића. Спортски директор Антеро Енрике који је некада радио у Порту и познат је по добром осећају за младе фудбалере, инсистира на трансферу. У причу би да се убаци и моћни менаџер Жорж Мендеш који годинама сарађује са Свецима, али је могуће да Кежман и без његове помоћи заврши трансфер у клуб за који је играо.

Свеци траже капитално појачање у везном треду, а прво су покушавали да доведу Пол Погбу. Међутим, та прича није много одмакла од почетне фазе и далеко су веће шансе да ће Француз остати на Олд Трафорду него да ће отићи. Што отвара врата за куповину Милинковић Савића. Отишали су Мота и Бен Арфа, а клуб сигурно напуштају Пасторе и Ди Марија, док Ласана Дијара има још годину уговора, али и он би могао да оде. То оставља везни ред Светаца са само тројицом јаких играча. У питању су Верати, Ло Селсо и Рабио, с тим што би овај последњи врло лако могао да оде. Јасно је да им је неопходан играч калибра Милинковић Савића и зато су спремни да још једном уздрмају фудбалску палнету као прошлог лета са Нејмаром и Мбапеом.

С обзиром колико је тврд преговарач Клаудио Лотито, не треба очекивати да се договор ускоро склопи. Можда то чак буде и после Мундијала јер ће Италијан тврдити пазар. Ипак, на крају мора да прода Сергеја.А у овом тренутку има само једног купца који је спреман да палти 100.000.000 евра и више - ПСЖ. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар