Фирме Додика зарадиле милионе!

За само годину дана четири фирме у власништву најуже породице предсједника РС Милорада Додика зарадиле су укупно 1. 992. 796 КМ, показало је истраживање пословног портала ЦАПИТАЛ. ба.

Република Српска 25.05.2018 | 14:52
Фирме Додика зарадиле милионе!
Убједљиво најбоље у прошлој години пословало је „Агро воће“ јер је предсједников брат Горан Додик зарадио око 928.000 КМ. Пословни амбијент у РС, на који се константно жале други привредници, њему и те како погодује јер је остварио експлозиван раст од чак 487 одсто у односу на претходну годину када је пријавио профит од 157.925 КМ.

И приходи ове фирме, на чијем челу је у директорској фотељи предсједников зет Павле Ћоровић, порасли су за 139 одсто. По посљедњем финансијском извјештају, који је у посједу ЦАПИТАЛ-а, они тренутно износе око 1,5 милиона КМ и у односу на 2016. годину порасли су за око 893.000 КМ. И расходи су „скочили“ на око 607.000 КМ, што је у односу на годину раније раст од 25 одсто.



Горан Додик дугорочне обавезе смањио је за 74 одсто па оне, са прошлогодишњих 32.410 КМ, сада износе тек око 8.000 КМ. Пословање је додатно растерећено и смањењем краткорочних обавеза – са око 620.000 КМ на око 444.000 КМ, односно за 28 одсто.

Способан на стрица
По добити, друго у низу успјешних предузећа Додикових је „Фруит Ецо“, у власништву предсједниковог сина Игора, које је на крају прошле године зарадило око 626.000 КМ. У односу на 2016. годину, када је инкасирао 234.400 КМ, ово је раст од 167 одсто.

Приходи „Фруит Еца“ порасли су за 27 одсто и износе око 1,9 милиона КМ, док је незнатан раст од један одсто забиљежен код расхода који сада износе око 1,3 милиона КМ.



Предсједников син дугорочне обавезе, са 2,2 милиона КМ, смањио је на 1,9 милиона КМ, док и краткорочна задужења смањена са 2,7 милиона на око 2,5 милиона КМ.

Игор Додик је, иначе, и генерални менаџер Кошаркашког клуба “Игокеа”.

Трпеза љубави и пара
Додикови су успјешни и у угоститељству па је ресторан „Агапе“, који је у власништву предсједникове кћерке Горице и снахе Иване, 2017. године остварио добит од чак 438.500 КМ. У финансијском извјештају приказани су и приходи од око 1,6 милиона КМ, али и расходи од око 1,1 милион КМ. Ресторан на ексклузивној локацији у робној кући „Боска“ у центру Бањалуке, отворен 13. децембра 2016. године, тренутно је краткорочно задужен за око 365.000 КМ.

Пословање овог ресторана несебично потпомаже и предсједник РС Милорад Додик, који значајније политичке и полуприватне састанке организује управо у угодном амбијенту „Агапеа“, до којег је прилаз на други спрат знатно олакшан посебним панорамским лифтом за чије постављање, тврдило се, нису прибављене све потребне дозволе.



Осим тога, након сада већ традиционалне децембарске хуманитарне вечери „С љубављу храбрим срцима“ у организацији Кабинета Предсједника Републике Српске, вечера пробраних високих званица се, о трошку државе, одржава управо у овом ланч бару, за разлику од претходних година када су се гостили у ресторану „Интегра“ Слободана Станковића.



Нажалост, предсједникова дјеца немају довољно времена да се посвете свим приватним пословима подједнако.

Заједничка Игорова и Горичина фирма „Глобал Либертy“, према прошлогодишњем финансијском извјештају, која се бави трговином на велико дрветом, грађевинским материјалом, санитарном опремом остварила је добит од тек 80 КМ. Предузеће је приходовало тек 2.000 КМ, док приказани расходи износе 1.920 КМ.

Породица Додик има и Радио “Агапе” на чијем је челу предсједникова снаха Ивана Додик па је она на крају прошле године приказала добит од око 7.000 КМ. Ово је убједљиво најбољи финансијски резултат радио станице, која је свих протеклих година пословала у минусу. Приходи “Агапеа” износили су око 41.000 КМ, док су расходи око 34.000 КМ. Краткорочне обавезе радија износе 28.600 КМ.

За Русију с љубављу

Додикова породица очито финансијски осјети све чвршће везе са Русијом.

Економиста Зоран Павловић за ЦАПИТАЛ је данас рекао да је извоз воћа у Русију био уносан бизнис за све који су се прошле године бавили овим бизнисом.

„Да није било проблема са руским тржиштем, слика би би била још боља. Ситуација је таква – ако добијете добро земљиште и уредно га одржавате, имаћете добре резултате“, кратко је прокоментарисао Павловић.

Иначе, баш фирма “Фруит Ецо” била један од шест коопераната спорне фирме “Фруцт Цомпанy” због које је Русија забранила увоз јабука из БиХ. Како је доспјела на црну листу, тако је и избрисана из регистра коопераната “Фруцт Цомпанy” што је потврдила и Управа за заштиту здравља биља БиХ.

У Транспаренцy Интернатионалу БиХ наглашавају да није спорно посједовање приватних фирми, али се поставља питање да ли власници фирми имају повлаштен положај код врха власти у смислу услова пословања.

„Уколико постоји такав положај, онда то није у реду и ради се о кориштењу утицаја. Све то зависи од чињенице колико се прате процедуре и закони, да ли ико обраћа пажњу на то и да ли то уопште смије да ради“, истакла је за ЦАПИТАЛ Ивана Корајлић из ТИ БиХ.

Повлаштени кредити и концесије по братској линији
„Фруит Ецо“ 2007. године, уз минимални улог од по 1.000 КМ, основали су предсједников син Игор Додик и Мирко Добрић, супруг родице Милорада Додика. У то вријеме „Фруит Ецо“ није имао имовине, а капитал је био једнак збиру оснивачких улога.

Три године касније у финансијском извјештају фирме наведено је да она посједује земљиште вриједно 2,6 милиона КМ, хладњачу и друге некретнине од 2,3 милиона КМ, као и засаде воћа од 3,1 милион КМ. Тада су новинари Центра за истраживачко новинарство открили да су Додик и Добрић имовину стекли захваљујући повлаштеним кредитима који нису доступни обичним покретачима бизниса у Босни и Херцеговини.



„Кључну улогу у томе имала је Балкан Инвестмент Банка (БИБ). Захваљујући кредиту ове банке, Добрић је дошао до пољопривредног посједа који је био темељ за развој фирме. Тај посјед је био покриће и за касније задуживање “Фруит Ецо”, у чему је поново важну улогу имао БИБ“, наводи се у истраживању.

Кредитни одбор Инвестиционо-развојне банка Републике Српске, којим је као премијер тада предсједавао Милорад Додик, донио је одлуку 21. јула 2008. године да се фирми “Фруит Ецо” додијели 3.000.000 КМ кредита по повољним условима, са роком отплате од 15 година и грејс периодом од три године.

Поред сумње у коришћење утицаја за добијање кредита, јавност је била огорчена када је сазнала да је захтјев за додјелу државног кредита “Фруит Ецо” упутио ИРБ-у у петак 18. јула, а да је кредит је одобрен по хитном поступку већ у понедељак 21. јула 2008, или први радни дан након упућивања захтјева.

Кредит је реализован и 3.000.000 КМ је пребачено на рачун „Фруит Ецо“ већ 28. јула 2008. године преко Балкан-инвестмент банке која је по други пут као гаранцију узела земљиште у Доњим Подградцима, које је Добрић већ раније био заложио код исте банке за подизање 1.500.000 КМ кредита.

Друга најуспјешнија фирма породице Додик, такође, је показала завидну способност у пословању са Републиком Српском. Предузеће „Агро воће“ Додиков брат је основао 2008. године, само неколико мјесеци након што му је Влада РС, на чијем је челу тада био Милорад Додик, додијелила концесију на пољопривредно земљиште. Но, Горан Додик се убрзо, под нејасним околностима, уписује као власник 273 хектара тог истог државног земљишта, чији је до тада био закупац.

Куме Горица Додик и Наташа Шкрбић скупо наплатиле апотеку

Само неколико мјесеци након што су отвориле апотеку „Греен Лине“, кћерке предсједника Републике Српске Милорада Додика и бившег министра здравља Ранка Шкрбића – Горица Додик и Нина Шкрбић одлучиле су да се 2016. године повуку из тог бизниса и скупо су га продале. Апотеку „Греен Лине“ у Бањалуци, како је ЦАПИТАЛ раније писао, за неколико стотина хиљада марака купила је Здравствена установа „Моја апотека“.



У апотеку, која је отворена почетком марта те године, куме Горица Додик и Нина Шкрбић су уложиле по 30 КМ оснивачког капитала. Трећи сувласник је била Ана Цвијан која је постављена за директора апотеке. Занимљиво да је Цвијан прије прузимања Додикове и Шкрбићеве апотеке била члан менаџмента „Моје апотеке“ која се „изненада“ појавила као купац. Њих три биле су власнице по 33,3 одсто апотеке и у складу са тим удјелом предвиђено је да дијеле добит.

Након продаје дјелатности „Мојој апотеци“ кћерке Додика и Шкрбића су покренуле ликвидацију „Греен линеа“. На основу Рјешења Министарства здравља од 28. јуна 2016. године, којим се укида претходно добијено одобрење за здравствену установу, поднијеле су 29. јула Окружном привредном суду Бањалука захтјев за спровођење ликвидационог поступка.

Уз осталу потребну документацију, попут потврда о плаћеним порезима и доприносима, оснивачи су приложили и потврду о стању на рачуну из банке у којој се наводи да су у тренутку покретања ликвидације на рачуну имали 86.730 КМ.

(Цапитал)

Коментари / 91

Оставите коментар
Name

стедисаааа

25.05.2018 12:55

БРАВО - а ја изгубио и оно сто сам (теско) зарадио - ПАМЕТИ НИКАД ДОСТА -

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ција је Аддико банка

25.05.2018 13:12

Да ли нетко зна дали Аддико банка припада породици Додик? Мени је хоби ријесавање загонетки,укрстеница и слицно.Е сад кад се Аддико слова испремјестају добије се :А, додик или Додик ,а...

Name

Ничије није горела до зоре

25.05.2018 13:34

Шта ће им да толико нагреље, неће са собом понети у гроб.

Name

Куне

25.05.2018 15:44

Куне се у Русе а он им први гурнуо заразене јабуке,па ста да ми оцекујемо.

Name

ре ција

25.05.2018 15:52

Господе

Name

Какофонија

25.05.2018 16:10

Па шта би, јел Игор вратио она 3.000.000 марака? Ово нема нигдје у свијету и немамо се шта љутити. Додик само зна да смо овце и да може с нама како му се дигне.

Name

Бајо

25.05.2018 17:16

Доди цукај само кад мозес!!

Name

Цицко

25.05.2018 18:28

То сто је на папиру а где су паре покрадене од народа РС-а..Све то треба одузети а њих све у затвор дозивотно ...

Name

Аддико

26.05.2018 11:40

Аддико Банка је у власниству америцкиг фонда и ЕБРД....

Name

Даље

26.05.2018 12:39

Свака ти цаст Милораде,...настави имас подрску пуну,...намири се са ледја поданика колико хоцес,...дери им козу са ледја, до краја...

Name

ре

27.05.2018 07:16

Браво! Додјес на власт и у каси затекнес 300милиона.плус телеком и остале фирме.А сад???Све распродано и задузено код ММФа.минус 6милијарди. Цовјек је успјесан и богат а дрзава му у банкроту.....!!Увијек сам писао да је тезак на милијарде,док народ схвати......крај.Надам се да и апотеке редовно плацају пинку Скрби....!

Name

нн

27.05.2018 17:17

ДОБРЕ ОНЕ ЈАБУКЕ ШТО ЈЕ УВАЛИО РУСИМА !

Name

Па

25.05.2018 12:58

Способни и сналазљиви људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Руни

25.05.2018 13:04

И сто сам знао заборавио сам

Name

Иван

25.05.2018 13:04

И вриједни, сваки дан смишљају како се омаситити од буџета.

Name

?

25.05.2018 13:08

Како послује СТАРА АДА?

Name

СПАС

25.05.2018 13:10

Када прочитамо овај текст о успјешном бизнису породице Додик тек тада схватимо колико су појмови који излазе из уста нашег предсједника ( РЕПУБЛИКА СРПСКА, РЕФЕРЕНДУМ, ПАТРИОТИЗАМ, СРПСТВО, ПРАВОСЛАВЉЕ) тако лажни, неискрени и само су у функцији ОБОГАЋИВАЊА НА ГРБАЧИ СВОГ НАРОДА.

Name

За спас

25.05.2018 15:20

Казу Хрвати да је Миле њихов, то јест да је и он Хрват поријеклом од Книна, и да му је дјед тамо био лугар, оно, познају људи ту фамилију!

Name

Ре: Па

25.05.2018 18:54

И тата им је био способан...јос у рату!

Name

Ре па

26.05.2018 21:04

Није битан финанциски резултат вазно да се дјеца недрогирају

Name

Брус Вилис

27.05.2018 20:15

Додајте свему овоме и зараду компаније ГАЛЕНС иза које такодје стоји Додик, што је јавна тајна. Ова градјевинска фирма царује у Новом Саду - све најзначајније градјевине, искључиво високоспратнице зида управо Галенс. Једноставно имају монопол и од сваке нове цигле у граду издваја се за Додиково мало предузеће.

Name

Улог

25.05.2018 12:58

И јос им није доста. Народ осиромасио а они обезбједили пет генерација. Мало људи зна да су они хрвати да раде за ватикан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзевад Галијасевиц

25.05.2018 13:14

Немој да подривас темеље РС господине Улог.Милорад Додик је 1000 % Србин.ја сам му крсни кум.

Name

ма

25.05.2018 13:15

Немам ниста против друге нације или религије - ал ми сумљиво , због ЈАСЕНОВАЦКЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ ?

Name

ккк

25.05.2018 13:18

Доста је лажи о гдину Додику и његовој породици! Предсједник Додик је нормалан човјек, Србин и надасве патриота! Жао ми је људи из СДС-а који су заведени и не могу видјети глобална дешавања и чињеницу да се Предсједник сваке године бар једном а некада и више пута састане са гдином Путином. То говори ко је ко у политици на простору Балкана.Предсједник Додик никада није никоме бројао крван зрнца па нема потребе да неко то њему ради и на најприземнији начин покушава да оствари неке политичке поене. Човјек је прави политичак који се бави политиком дуги низ година и бори се за свој народ да опстане на овим просторима!

Name

Смиља

25.05.2018 13:22

Они раде за владаре из сјенке и нихове експозитуре сороса,ММФ и остале рептиле..унистице нас

Name

за ККК

25.05.2018 13:40

О каквом опстанку говорис, од времена владавине Додига сваке године број становника се смањи у РС за висе него сто је погинуло у рату. Биолоски опстанак је у питању ботино јадна продата!

Name

Молим

25.05.2018 14:07

Па и ја сам а немам благе везе са политиком и не могу их оцима гледати. Гледајте ста радите и не гледајте друге.

Name

ккк

25.05.2018 14:11

Говорим о опстанку Српског народа на просторима западно од Дрине, друго је тренутно стање у свијету и миграције које су незаустављив процес.Сви који и оду због економских разлога це се и вратити, богатији и са јос висе љубави према Републици Српској и простору на којем зивимо.

Name

За ккк

25.05.2018 14:18

Па где си ти ових дана?Опет за сендвиц и 50КМ бранис свог великог водју.Док је он свим својим обезбедио милионске фирме и кредите.Када га вец бранис,хајде ти покрени фирму и узми 1500000КМ кредита,а да ниси некоме тутнуо 1000-2000 у дзеп,платио 5-6 вецера,прикупио све папире које тразе и ако им ниси подобан увек це ти несто фалити.То сто ти називас патриотом,Србином и Православцем неког ко се тога сети само када му се тресе фотеља и када треба да скрене прицу са горуцих проблема у ентитету,говори само то да ти је испран мозак до те мере да си слеп крај оцију.Од кога се Срби висе бране,или боље рецено ко то напада Србе?Ако ме такви бране,онда боље да ме нема никако.Ниста њима није свето и продали би цели народ зарад њиховог лицног интереса.Наведи ми један пример где је Додик урадио несто добро за овај народ.Унистио је Фруктону у центру Бања Луке да би његов син преузео посао са воцем.На стотине људи остало без посла да би се он лицно обогатио...Зато не просипај висе те прице из '90-их,да хоце да нас унисте,него прогледај и бори се за боље сутра твојој деци.Осим ако они вец нису у некој европској земљи,а ти друстврна ус која зиви од велицања ратних профитера криминалаца и тајкуна.

Name

ре ккк

25.05.2018 14:28

Наравно да је патриота. И бице, све до задњег динара ког мозе отети од народа. А народу и не требају паре, ста би са њима? Ста би пензионер са 1000 марака пензије. Стрефила би га срцка и умро би одмах.

Name

Мили

25.05.2018 14:55

Милорад је највећи српски син, ради велике ствари за РС и српски народ и тренутку кад се за паре чак и домаћи издајници окрећу против државе и народа и издају тековине одбрамбено отаџбинског рата а издали би за доларе и мајку рођену. Дакле Милету злобници могу пљунути под прозор, као и РС и свим грађанима којима је у срцу.

Name

Модрица

25.05.2018 14:59

Исти тај милорад додик је мог оца скинуо са бироа за запосљавање само зато сто је користио подстицај за пољопривреду узео сељак биједник 120 лит нафте и незнам колико гнојива и све то уредно на вријеме платио а цијели рат је провео у рову бореци се за ову дрзаву и да гласамо за овог додиķа људи хоцемо ли цијели зивот бит овце које це он сисат

Name

ккк

25.05.2018 15:00

Фруктону није унистио Предсједник Додик него Зупљанин и његов партнер тадасњи припадници СДС-а

Name

ББ

25.05.2018 15:19

Папа Фрања вуче новце!

Name

@ма

25.05.2018 15:23

Не треба ни да сумњаш, њихов је- Хрват!

Name

ББ

25.05.2018 16:57

Ма шалим се за папа Фрању. Он не узима ни оно што му припада, нема шансе.

Name

узалуд труд...

27.05.2018 14:43

Танко ми размисљас, земљаце

Name

Иронија економије

25.05.2018 12:58

Ресторан има добит од 438.500 КМ, а рецимо монополски Путеви РС имају милионски минус?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адц

25.05.2018 13:42

ЈА САМО НЕ ЗНАМ ДАЛИ СЕ ОВАЈ ККК ЗЕЗА. ЈЕЛИ ОВО ИРОНИЈА ИЛИ СТВАРНО НЕКО МИСЛИ ОВАКО. ЈЕЛИ МОГУЦЕ ДА ИМА ЉУДИ ДА МИСЛЕ ОВАКО?

Name

ЗА ККК

25.05.2018 13:47

ДЗАБА ВАМ ОВИ ПУСТИ ПРОСТОРИ, БРЗО ЦЕТЕ ВИ ВЛАДАТИ ПУСТИЊОМ. НИКОМ НОРМАЛНОМ НЕТРЕБА ОВАКВА ДРЗАВА. НАМА ЈЕ СПАС ДА НЕКО УВЕДЕ ПРОТЕКТОРАТ, ПОХАПСИ ПОЛИТИЦАРЕ, ВРАТИ ОПЉАЦКАНО И ДА НОРМАЛНО РАДИМО И ЗИВИМО, БОЉЕ ДА НИЈЕМАЦ ВЛАДА НЕГО ОВАКВЕ ЛИЦЕМЈЕРНЕ ГУЛИКОЗЕ. САМО БЈЕЗАТ ИЗ ОВЕ ЗЕМЉЕ, ДЗАБА ИМ И РС И СВЕ. НЕКА УЗИВА ДОДИК АЛИ ЗАТО ЦЕ ЊЕГОВИ ВОЉЕНИ УНУЦИ ИСПАСТАТ ЗА ТО. ОТЕТО ПРОКЛЕТО.

Name

Ре ККК

25.05.2018 13:51

Најбољи показатељ њиховог пословања и постења це се видјети кад сидју са власти. Зиви били па видили.Питацу те тада за патриотизам и способност водјења бизниса и гдје це бити Игокеа као клуб?

Name

ТОРРО

25.05.2018 16:35

"ГОСПОДИН" ДОДИК СВОЈ ОДЛАЗАК СА ВЛАСТИ СИГУРНО НЕЋЕ ЧЕКАТИ У БАКИНЦИМА ИЛИ ПАЛАТИ ПРЕДСЈЕДНИКА, НЕГО У РУСИЈИ У КВАРТУ ПОСЕБНО НАМЈЕЊЕНОМ ЗА СРПСКЕ ЕМИГРАНТЕ (ШТО СЕ ПЛАЋА ИЛИ СЕМОРА ЗАРАДИТИ), ИЛИ У НЕКОЈ ЗАШТИЋЕНОЈ ЗЕМЉИ ЈУЖНЕ АМЕРИКЕ... САМО ДА ЗНАТЕ !!!!

Name

Ови

26.05.2018 11:01

лупези све покрадосе, додик волу јабуке и паре а народ биједу, гласајте за луоезе плацају вам 50км, насто сте спали кују вама.

Name

П

28.05.2018 07:25

А М-ТЕЛ?ТО И ПТИЦЕ НА ГРАНИ ЗНАЈУ ДА ЈЕ ТО СВЕ ЊЕГОВО.ПА САМО ПРЕКО М-ТЕЛА УЗМЕ МЈЕСЕЧНО НЕОЛИКО МИЛИОНА!

Name

Милица

25.05.2018 13:00

Боље имати миран сан !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лажно Име

25.05.2018 13:27

Утони Милице у зимски сан слободно,ово це још потрајати :(

Name

Револт

25.05.2018 13:11

Све похапсити од до и по 45 год робије одузети покрадену и корумпирану стечену имовину и подјелити народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Румунија

25.05.2018 13:13

Само Румунски сценарио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зика.

25.05.2018 13:14

Нек им та добит буде за лијекове боље нису ни зарадили колико су проклети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САМО ПОЛАКО

25.05.2018 13:15

ДОЋЕ ЂАВО ПО СВОЈЕ, КАД ТАД...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лопови

25.05.2018 13:16

Свака цаст,успјесни криминалци нема ста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Греска

25.05.2018 13:22

У самом наслову , јер је то све отето од народа и ако се вец зову неке фирме , прије би се рекло да су то пљацкаска удрузења , јако интересантно , све у колапсу , а ова пљцкаска удрузења у енормном плусу , па они заиста мисле да је овај народ , мало је реци глуп , у лице се смију народу и јос пркосе !

ОДГОВОРИТЕ
Name

упс

25.05.2018 13:23

Машала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аллах

25.05.2018 16:08

Масала

Name

Др

25.05.2018 13:25

Убио нас је сељак у мозак. Мислим оно мало сто имамо. Сто је било памети отисло је. Остали полтрони и ситни пилицари. Цаст ријетким изузецима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СИРОМАХ

25.05.2018 13:38

ЈА СТАЛНО ПИСЕМ ,ДА СЕ УВЕДЕ ЗАКОН О ПОРИЈЕКЛУ ИМОВИНЕ И ОДУЗМЕ СЕ ОВАКВИМА, А ОВАКВИХ ИМА ДОСТА У РС. И ПОДИЈЕЛИ НАРОДУ ПОЛА ПРОБЛЕМА БИ МИ РИЈЕСИЛИ. А НАМА СЕ ХВАЛЕ ,ПОДИГЛИ ПЕНЗИЈЕ 2,5 ПОСТО. МА ОВО СМО И ОД ПРИЈЕ ОТПРИЛИКЕ ЗНАЛИ И НИКО НИСТА, ДОДИК ДОБАР. А МИ СЕ ПИТАМО КАКО НАЈНИЗИ СТАНДАРД. ВИДЈЕЦЕТЕ КАД ВАМ ДЈЕЦА БУДУ ВРАЦАЛА ОВЕ КРЕДИТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгано

25.05.2018 13:46

Господин Додик је цестит господин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

25.05.2018 13:49

СВЕ ЈЕ ТО ПРОКЛЕТО, ТЕСКО ЊЕГОВИМ ДРАГИМ УНУЦИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија из Зворника

25.05.2018 13:52

Ста је овдје спорно сто српски владар има милионске послове па и берлускони и путин и средер и трамп сви свјецки лидери су моцни људи то је тако занавиек било него вама љубомора влада

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.05.2018 16:09

Цудно је сто способан цовјек у приватном бизнису има све сиромаснију дрзаву на цијем је целу. Зар не би то требало бити пропорцинално?

Name

XXЛ

25.05.2018 13:58

НЕМОЈТЕ БИТИ ЉУБОМОРНИ....ЉУДИ РАДЕ И ИМАЈУ..А ВИ РАДИТЕ ЗА 420...КМ..ПОТРУДИТЕ СЕ МАЛО ЛЕЊИВЦИ..ПАРЕ СУ СВУДА ОКО НАС...САМО ИХ ТРЕБА УКРАСТИ...XАXАXА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.05.2018 22:20

Тако јееееееееее!!!Незнам стварно ста глуме сви.Како нас водја "прецједник"Казе има посла само народ љен неце да ради а тамо на западу по два посла раде

Name

Др.

25.05.2018 14:10

Јадни ми са њма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д.О.О.,,Карина-Палина-Систем,,анд Цо..

25.05.2018 14:27

Е,тако се то ради,народу увалис да се бави ,,социјал-демократијом,, ,и то независном а ти се бавис крупник капитализмом.Ко зна, зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ББ

25.05.2018 16:20

И послије казес, Хрвати су криви.

Name

Лео

25.05.2018 14:45

Е мој глупи народе...док нама баца у лице прицу о неком нестанку Републике Српске, да нас само тиме окупира, он се посветио бизнису и згртању милиона. Па цркни свјетино глупа јер ниста боље и не заслузујес! Ебо вас преЦједник!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дусанцули

25.05.2018 15:16

То Водјо, само удри и не питај дал боли, јер овај најввише воли кад га боли. Зато и јесмо тешки садомазохисти а што показује твоја бахатост и подсмијех који избија из сваке поре твог бића. Ја немам уопште дилему, дал побједјујеш!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОДГОВОР

25.05.2018 15:32

Сви се наслонили на будзет РС. Тако је лако пословати. Свака цаст способан. Ко је нама крив кад смо будале. У нормалним друсвима политичарарима то није дозвољено

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

25.05.2018 15:48

Истина од А-Ж Ал најгоре је што се ту ништа урадити неће...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Парадоксално

25.05.2018 16:06

Обогатише се служећи народу а народ осиромаши, допаде тешке биједе и безнађа. Какав парадокс..??!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

писите..

25.05.2018 16:09

До Октобра ста хоцете..Додо добија изборе као Вуциц у Србији..и треба..

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

25.05.2018 16:14

Кцерка једва заврсила Економску. Ал и ово це проци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сињ

25.05.2018 16:31

ГОТОВ ЈЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пик

25.05.2018 18:41

фирме и јесу да се зарадјује само сто неке немогу зарадит ни за обавезе као ја цесттитам им ал ја никад висе фирме нецу отворити две сам затворио ударац на црно је најјаци док неодек из ове проклетиње рс бих дје це моје дјете имати кору хљеба а не кредит нецији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЧАПАЈЕВ

25.05.2018 18:43

Данас Председник био с Путином

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вила

25.05.2018 20:08

И купио вилу у Москви, требаце му да се склони као Мира Марковиц. Нелаје куца због села вец због себе, увлаци се Путину јер осјеца свој крај владавине у Републици Српској!

Name

Семса

25.05.2018 18:48

Има ли ико сансе да нормално зиви у тој приватној кнезевини ако не припада владајуцој клики.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има

25.05.2018 20:08

,,Продји са мном испод дуге,,.

Name

Дарио

25.05.2018 20:52

КАКО ПРЕСЕДНИК МИЛОКРАД КАЗЕ; СВЕ БЕТЕРИ НЕЦЕ НИКО ДА РАДИ,САМО МИ ДОДИЦИ РАДИМО У ОВОЈ "ДРЗАВИ"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

26.05.2018 05:46

Ма ово сто сте објавили су малопрофитабилне фирме у односу на оне њихове фирме које пељесе будзет,пељесе и ове али онолико колико они хоце да се зна.Гдје су Гранд Траде,Проинтер и друге,прометовале су 200 милона ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

кмеееер

27.05.2018 03:28

Ма то су киосци,то су њима дзепарац фирме,од њих профит иде да се подмире славе ,годисњи и регистрација аута,а да и куповина огрева

Name

ОПАНАК

27.05.2018 03:17

Кроз овај текст лако је схватити да краљевина Додик позајмицу од 3 МИЛ, мозе да врати за годину дана,Ја би Слобу Васковица предлозио за министра полиције,па да видимо ста све јос Дудук има

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небра

27.05.2018 09:24

"Све за лову и мајку Србију" цувена крилатица српских патриота...

ОДГОВОРИТЕ
Name

средња босна

27.05.2018 09:39

Кад се ова два разбојника надју у затвору,а надати се посље избора,славице сви народи у БИх месец дана,кад им се одузме имовина одмах це се опоравити економија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доле

27.05.2018 10:53

Ја имам 60дулума воцњака па увјек у дебелом минусу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фруит-Гуру

27.05.2018 13:23

Ниси одабрао праву врсту,насе јабуке нај боље успијевају у Пољској.Морас бити у току и пратити трендове.Ја имам сто квадрата под јагодама,за сезону продам по неколико тона.Битно је одабрати врсту која даје велике приносе.

Name

Д.

27.05.2018 20:05

"Фирме Додика". Писменост вам је евидентно јача страна. Страсно. Немам вољу ни да читам даље а " новинару" би било паметно да некад несто прочита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зока

28.05.2018 06:43

Једва цекам октобар да И ја мало узивам са оловком у руци.лп

ОДГОВОРИТЕ
Name

Буба

28.05.2018 12:18

Ауууу добре додигове фирмеее!!! Дјеца збринута а вредни сви знају да радеее ама бајкааа од зивота !!!! Само рузно за погледати иза тог рада

Name

Кулоар

28.05.2018 12:48

"Цути добро је само нек се не пуца"

ОДГОВОРИТЕ