"Гледаће финале, а могли су да га играју!"

Власник Ливерпула се уочи суботње утакмице против Реала, за титулу првака Европе, осврнуо на трансфере двојице актуелних фудбалера Барселоне.

Фудбал 25.05.2018 | 12:45
"Гледаће финале, а могли су да га играју!"
Џон Хенри, који је са својом компанијом "Фенвеј спортс груп" већински власник фудбалског клуба Ливерпул, изјавио је да му није сасвим јасно због чега су Луис Суарез 2014, а ове године и Фелипе Кутињо, инсистирали на преласку у Барселону.

"Можда је то зато што сам Американац, али заиста ми је тешко да разумем зашто би било који играч желео да напусти Ливерпул, макар то било и због великог клуба какав је Барселона", рекао је Хенри у интервјуу агенцији АП.

"Ливерпул има богату историју и традицију, милионе навијача широм света, практично у свакој земљи. Зашто неко жели да оде у лигу где је конкуренција тако слаба? Барселона вероватно одигра тридесетак бесмислених утакмица сваке сезоне, чекајући мечеве Лиге шампиона".

Барса се за Суареза и Кутиња прописно "отворила". У касу клуба са Енфилд роуда слило се само од та два трансфера преко 200 милиона евра.

Међутим, Суарез и Кутињо са Каталонцима су завршили сезону и док чекају почетак припрема за Мундијал у Русији, моћи ће да гледају свој бивши клуб у финалу Лиге шампиона, против њима добро познатог ривала, Реал Мадрида.

"Они ће гледати меч у суботу, а могли су да играју. Мора се признати да су наш спортски сектор и скаутинг одељење урадили сјајан посао, надокнадивши на најбољи начин губитак двојице тако квалитетних играча", додао је Џон Хенри.

Меч Ливерпул - Реал на распореду је у суботу од 20.45 часова у Кијеву.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар