Стигле реакције: Свијет разочаран

Доналд Трамп, предсједник САД, саопштио је данас да је Самит САД са Сјеверном Корејом који је био планиран за 12. јун у Сингапуру одложен. Убрзо након Трампове објаве стигле су и реакције великих сила.

Свијет 24.05.2018 | 21:17
Стигле реакције: Свијет разочаран
Доналд Трамп, састанак је одгодио због посљедње изјаве Сјевернокорејског лидера у којој је како наводи показано огромно непријатељство.

 "Осјец́ам да успостављамо предиван дијалог и на крају управо он и има значај. Јако бих желио да се састанем са Вама једном. У исто вријеме бих желио да Вам се захвалим на ослобађању затвореника који се сада налазе код куц́е са својим породицама. То је био диван гест и ми га цијенимо", написао је Трамп у писму сјевернокорејском лидеру.   

"Нажалост, на основу огромног гњева и отвореног непријатељства који је показан у Вашој посљедњој изјави, сматрам да у овом тренутку није препоручљиво одржавање планираног сусрета", наводи се у писму које је објавила Бијела куц́а.

Своје незадовољство поводом отказивања састанка нису могле да сакрије ни неке од великих сила.

Јужна Кореја

Предсједник Јужне Кореје, Мун Џае-ин ,изразио је данас дубоко жаљење због одлуке америчког предсједника Доналда Трампа да откаже најављени састанак са сјевернокорејским лидером Ким Џон-уном и поручио да то не треба да одложи денуклеаризацију Корејског полуострва.

"Потпуно сам збуњен и веома жалим што самит Сјеверне Кореје и САД неће бити одржан 12. јуна када је планиран", рекао је Мун на састанку са највишим безбједносним званичницима, јавила је агенција Јонхап позивајући се на саопштење Плаве куће, а преноси Ројтерс.

Велика Британија

Велика Британија разочарана је данашњом изјавом Доналда Трампа и отказивањем састанка у Сингапуру.

"Разочарани смо што до састанка неће доћи као што је планирано. Треба да видимо споразум који може да доведе до потпуно проверљиве и неповратне денуклеаризације Корејског полуострва", навела је портпаролка британске владе новинарима, преноси Ројтерс. 

Она је додала да ће Лондон наставити да ради са својим партнерима до окончања денуклеаризације.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бл

24.05.2018 19:38

Кладионице трљају руке..

ОДГОВОРИТЕ
Name

дотт

25.05.2018 08:16

Америчка пизда не смије на црту.

ОДГОВОРИТЕ