Јувентусов трансфер гуру отворено о девет имена...

Ништа од Милинковић Савића, прескуп је за нас! Марота о Дагласу Кости, Морати, Игуаину, Манџукићу, Дармијану, Перину, Џану, Алексу Сандру. . .

Фудбал 27.05.2018 | 23:45
Јувентусов трансфер гуру отворено о девет имена...
Почетак прелазног рока увек је интересантна тема у Јувентусу. А где су приче о трансферима у редовима Бјанконера - ту је и Бепе Марота!

Биће промена у Јувентусу, ту нема дилеме, али не толиких као што се то спекулисало у италијанским медијима претходних недеља. Спортски директор Ђузепе Марота је данас отворено говорио о свим битним темама у Јувентусовом прелазном року. О доласцима, метама, одласцима, играчима који нису на продају и онима који нису доступни.

Марота је потврдио да неће бити оставрена највећа жељка Макса Алегрија у летњем прелазном року -Сергеј Милинковић Савић. Српски везиста је већ годину и кусур дана прва Алегрија жеља, али Лацио тражи више од 100.000.000 евра што је ван Јувентусових финансијских домашаја...

"Милинковић Савић је прескуп, ми нисмо у тој причи. С обзиром на тржишну вредност, нисмо у игри. Имамо већ конкурентан тим који може да оствари зацртане циљеве и имамо послове на којима радимо", рекао јеМарота.

Први оперативац Старе даме говорио је о судбини двојице офанзиваца - Манџукића и Игуаина?

"Ни Манжукић, ни Игуаин нису тражили да буду продати. Марио остаје, а за Игуаина нећемо ни слушати понуде. Основни принцип је да када играч затражи трансфер, ми размотримо све опције. У овом тренутку не постоји никаква назнака тога са њихове стране и рачунамо на њих као играча Јувентуса за следећу сезону".

Што се Алекса Сандра тиче, Јувентус планира да крене у офанзиву с продужетком сарадње.

"Покушаћемо да продужимо уговор са Алексом Сандром. У разговорима смо са његовим заступницима и мислим да постоји воља са друге стране да продужимо сарадњну".

Марота је обелоданио и да је повратак Алвара Морате у овом тренутку - утопија.

"Сада смо у најважнијој фази прелазног рока, нуде нам се разне опције са свих страна. Као например Мората који је одавде отишао са прелепим успоменама и ми смо поносни на то. Али поред тога стоје само гласине које морам да демантујем. Данас ова операција изгледа као утопија".

Зато је децидирано потврдио да ће Јувентус откупити Дагласа Косту?

"Он је још Бајернов играч, али ћемо га сигурно откупити и следеће сезоне ће сигурно бити наш играч".

Такође, изгледа да ће Емре Џан потписати уговор са Јувентусом у наредних десет дана.

"За Емреа Џана ће све бити познато за 10 дана. Истиче му уговор са Ливерпулом, многи га желе, али оптимиста сам. Када одлучи да напусти Ливерпул, мислим да су наше шансе велике".

Јувентус мотри и на потенцијалну резерву Војћеха Шченсног - Матију Перина.

"Буфонов наследник је Шченсни и то је опште познато. Али, клуб као Јувентус увек мора да им два добра голмана. Није тајна да тражимо голмана врхунске калсе, а перин је врхунски голман".

Према најавама са Острва Матео Дармијан би требало да постане играч Јувентуса за нешто више од 12.000.000 евра. И Бепе Марота тврди да је то прави играч за Јуве. 

"Дармијан нам је на мети. Он је један од играча какве тражимо".

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес, Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар