Ово је Крстајићев списак за Свјетско првенство!

Крстајић позвао Миленковића, Настасића, Родића, Радоњића, Јовића. . . ! Селектор Србије Младен Крстајић одредио је 27 фудбалера који конкуришу за наступ на Светском првенству у Русији следећег месеца.  Селектор је прочитао 27 имена играча који ће конкурисати за коначан састав за Мундијал. Биће скраћен само још једном!

Фудбал 24.05.2018 | 15:15
Ово је Крстајићев списак за Свјетско првенство!
Крстајић је између осталих позвао повређеног штопера Шалкеа Матију Настасића, тројицу дебитаната Николу Миленковића, Милана Родића и Луку Јовића, ту су двојица изграча Црвене звезде и један из Партизана.

"Ја одговорам за овај списак, мислим да је екипа већ направила велики успех, а наравно да ћемо покушати да презентујемо Србију на најбољи могући начин. Није било личне сујете и конфликтних ситуација", рекао је Крстајић.

Крстајић је првобитни списак од 35 фудбалера који је послао недавно ФИФА скратио на 27, међу којима су четворица голмана, а рачуна на:

Голмани: Владимир Стојковић (Партизан/Србија), Предраг Рајковић (Макаби ТА/Израел), Александар Јовановић (Орхус/Данска), Марко Дмитровић (Еибар/Шпанија);

Одбрана: Александар Коларов (Рома/Италија), Антонио Рукавина (Виљареал/Шпанија), Милан Родић (Звезда/Србија), Бранислав Ивановић (Зенит/Русија), Урош Спајић (Краснодар/Русија), Милош Вељковић (Вердер/Немачка), Душко Тошић (Гвангџу/Кина), Матија Настасић (Шалке/Немачка), Никола Миленковић (Фиорентина/Италија);

Везни ред: Немања Матић (М. Јунајтед/Енглеска), Лука Миливојевић (К. Палас/Енглеска), Марко Грујић (Ливерпул/Енглеска, позајмица Кардиф), Немања Максимовић (Валенсија/Шпанија), Душан Тадић (Стаутемптон/Енглеска), Андрија Живковић (Бенфика/Португал), Мијат Гаћиновић (Ајнтрахт/Немачка), Филип Костић (Хамбург/Немачка), Немања Радоњић (Звезда/Србија), Сергеј Милинковић-Савић (Лацио/Италија), Адем Љајић (Торино/Италија);

Нападачи: Александар Митровић (Њукасл/Енглеска, позајмица Фулам), Александар Пријовић (ПАОК/Грчка), Лука Јовић (Бенфика/Португал, позајмица Ајнтрахт).

Доста се спекулисало о статусу Матије Настасића с обзиром да је повређен и да је неизвестан за Мундијал, али је добио позив.

"Он је битан шраф у нашем тиму. Ствари добро иду, 26. има преглед, видећемо тада да ли ће ићи или не", рекао је селектор.

Крстајић је позвао младог дефанзивца Фиорентине Николу Миленковића којем је дао предност у односу на искусног Душана Баску на позицији десног бека, док Сергеја Милинковић-Савића види као главну подршку најистуренијем играчу на терену.

Репрезентација Србије припремаће се за Мундијал у Аустрији, где ће одиграти две пријатељске утакмице. Ривали ће бити Чиле (4. јуна у 20 часова) и Боливија (9. јуна у 18 часова), а оба меча биће одиграна на стадиону Штурма у Грацу.

Светско првенство почеће 14. јуна, а Крстајићев тим ће у групној фази играти против Костарике у Самари (17. јун), Швајцарске у Калињинграду (22. јуна) и Бразила у Москви (27. јуна).

Последњи рок за пријављивање коначног списка истиче 4. јуна. На њему ће писати 23 имена, а Крстајић је рекао да ће дефинитивно водити у Русију три голмана, тако да се већ зна да ће један од наведених чувара мреже бити "прекобројан".

Посматрајући по клубовима, Крстајић је позвао тројицу играча из Суперлиге - првог голмана Владимира Стојковића (Партизан), левог бека Милана Родића (Црвена звезда) и везисту/офанзивца Немању Радоњића (Црвена звезда).

Такође, селектор је написао и име Луке Јовића, јединог дебитанта у "А" селекцији, који за собом има одличну сезону у Ајнтрахту (девет голова), а на окупљање ће доћи и дефанзивац Фиорентине Никола Миленковић, који је досад одиграо један меч за "орлове", у пријатељској утакмици против Катара 2016. године.

План и програм:

Србија ће се 3-9. јуна спремати за СП у Аустрији, где ће одиграти две пријатељске утакмице, обе у Грацу, прву против Чилеа (4. јун, 20х), а другу против Боливије (9. јун, 18х).

Крстајић ће на дан првог тест меча, дакле 4. јуна, саопштити коначан списак од 23 фудбалера који ће представљати Србију на Светском првенству.

"Орлови" ће у Русију отпутовати 11. јуна, а на Мундијалу ће играти против Костарике (17. јун, Самара), Швајцарске (22. јун, Клињинград) и Бразила (27. јун, Москва).

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

илкан

24.05.2018 13:18

Сретно момци

ОДГОВОРИТЕ