Рунијев болан развод с Евертоном...!

Руни стигао на преговоре у Вашингтон! Клуб, наводно, тера свог капитена из клуба како би се смањили платни трошкови.

Фудбал 24.05.2018 | 15:45
Рунијев болан развод с Евертоном...!
Седмицама уназад се спекулисало, сада је све извесније - Вејн Руни каријеру наставља у МЛС!

Капитен Евертона и његов најблиставији изданак у овом веку стигао је у Вашингтон како би привео крају разговоре са Ди Си јунајтедом, потом и обавио лекарске прегледе после чега следи још само потписивање уговора. Руни се састао са представницима Ди Си јунајтеда на Ауди Филду, новом клупском стадиону где је одмах добио и разгледање тренинг центра и инфраструктуре.

Мада Рунијев одлазак у МЛС не би требало да зачуди после лоше повратничке сезоне у Евертону, у центру пажње острвских медија је начин на који Руни иде са свог Гудисон Парка. Наиме, Руни је од клупске управе добио потпуну дозволу да разговара са свима, а постоје индиције да капитена практично желе да отерају из Евертона. Због чега је, све се гласније прича, озбиљно љут и тужан...

Евертон има својих разлога за овакво понашање. Наиме, клуб је последњих годину дана Евертон је претрпео велике губитке, а процењује се да је само у последњој сезони направљен дуг од преко 60.000.000 евра.

Још алармантија ситуација је на платном списку. Од доласка садашњег власника Фархада Моширијапре две године удвостручена је сума новца која одлази на плате играча, а у овом тренутку превише је оних са преко 120.000 евра недељно. Састав тренутно броји преко 40 играча!

И ту се долази до проблема са Рунијем. Енглески ас тренутно добија готово 8.000.000 евра годишње, што се нимало не подудара с оним што је показао на терену. Вашингтон је, поређења ради, спреман да Рунију понуди максимално 3.500.000 евра по сезони, што значи да ће Евертон врло вероватно морати да исплати неку врсту отпремнине како би се мирно растали. 

Али, како је недавно откривено да је у споразуму Манчестер јунајтеда и Евертона укључен низ тајних клаузула, који додатно оптерећују и Рунијев уговор и излазну ситуацију, постоји чак и промил шансе да Енглез не оде са Гудисона тако лако. 

Ипак, очекује се да комплетна ситуација буде решена у најскорије време, пошто је јасно да се Рунинеће наћи у визији Марка Силве, уколико буде изабран за новог тренера Евертона. 

Биће то развод који ће свима изазвати бол...

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар