А сад - прелазни рок: Партизан купио и друго појачање!

У плану још један златни Орлић! Шта ће бити са Стојковићем и Тошићем?

Фудбал 26.05.2018 | 23:45
А сад - прелазни рок: Партизан купио и друго појачање!
Сезона је завршена, сад почиње реконструкција тима за наредну. А у сусрет прелазном року Партизан је дефинитивно добио и друго појачање овог лета. После нападача Спартака Немање Николића (350.000 евра за обештећење плус 20 процената од даље продаје), члан црно-белих дефинитивно је постао и - Саша Здјелар.

Стрелац одлучујућег гола у финалу Купа Србије је од од синоћ и трајно фудбалер клуба из Хумске, чији су се челници договорили са колегама из Олимпијакоса да активирају откупну клаузулу.

„Договорили смо се са Олимпијакосом. Саша Здјелар је фудбалер Партизана“, објавио је Милош Вазура, генерални директор Парног ваљка, а преноси Спортски журнал.

Модел сарадње би требало да буде следећи: црно-бели ће Грцима да уплате 500.000 евра на име обештећења, с тим да остаје да се види да ли су у међувремену, можда, успели да оборе цену и на колико година ће Здјелар потписати уговор.

Осим Саше Здјелара, Партизан би ускоро могао да ангажује још једног златног Орлића, члана славодобитне генерације са Мундијалита на Новом Зеланду. Реч је о Милану Гајићу (22) из Бордоа, кога су и у претходне две године држали на оку, међутим, тад је био стандардни члан француског прволигаша и посао није било могуће реализовати. С обзиром да је у свеже завршеној сезони одиграо тек четири утакмице, последњу још 28. јануара, јасно је да није у плановима тренера Густава Појетаи да би за њега било најбоље да промени средину. Информер пише да је управо то адут црно-белих, који ће покушати да га доведу на позајмицу имајући у виду да је уговором „везан“ за Жирондинце до 2020.

Гајић је логична опција за десног бека, ако се зна да је заменик капитена Мирослав Вулићевић у паду, а да је Лука Цуцин још млад да би одмах могао у ватру. На пример, у европским квалификацијама.

Тренутно, једна од већих брига Партизанове управе је како да задрже неке од најискуснијих играча. Са Сашом Илићем је продужен уговор до следећег лета, међутим, шушка се да би Владимир Стојковићи Зоран Тошић могли, под одређеним околностима, да напусте Топчидерско брду.

Репрезентативни голман поново има позиве из Турске, а све се гласние говори и како крилни везиста има договор са управом да може да се пресели у нову средину уколико добије понуду из категорије оних која се не одбија.

Наравно, у оба случаја клуб из Хумске 1 би добио обештећење.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар