Званично: Дон Карло се вратио!

Наполи потврдио!

Фудбал 23.05.2018 | 20:45
Званично: Дон Карло се вратио!
Сат времена после званичне објаве да је Маурицио Сари смењен, уследила је још бомбастичнија објава на Наполијевом сајту.

Званично је потврђено: Карло Анћелоти је нови тренер Наполија!

Оно што се најављивало претходних дана, сада је било и формалну потврду. Анћелоти је потписао трогодишњи уговор са Наполитанцима вредан 6.500.000 евра по сезони.

Анћелоти се враћа у Италију после девет година као тренерска звезда. У овом тренутку, Италијани немају веће тренерско име од њега. Пре Наполија, у Италији је водио Ређану, Парму, Јувентус и Милан где је забележио највеће успехе у каријери и освојио две титуле првака Европе. Касније је радио у Челсију где је освојио Премијер лигу, у Француској где је освајао домаће трофеје са Пари Сен Жерменом, у мадридском Реалу где је такође освојио Лигу шампиона, потом и Бајерну са којим се окитио титулом првака Немачке. Сада је дошао у Напуљ да ватреним Наполитанцима донесе толико жељену титулу првака Италије и прекине доминацију Јувентуса који му је вероватно најомраженији клуб с обзиром како су се растали. Међутим, Анћелоти за 13 година рада у Серији А има само једну титулу са Миланом због чега је често био етикетиран као тренер за куп такмичења, а не за освајање лига. 

У Напуљу га не чека нимало лак посао што се тиче сарадње са конторверзним Аурелијем Де Лаурентисом, али с обзиром да је у каријери радио са Танцијем, Мођијем и Ањелијевима, Берлусконијем, Абрамовичем, Ал Келаифијем, Перезом и Хенесом, вероватно има и рецепт за Де Лаурентиса. 

Већ се нагађа и са именима појачања која ће Анћелоти добити од газде Наполитанаца. Помињу се Артуро Видал, Карим Бензема, Анхел Ди Марија, Руи Патрисио или Перин, Сусо, а у стручни штаб као Анћелотијевпомоћник би могао да дође Андреа Пирло. Истовремено би клуб могли да напусте Хамшик, Каљехон,Жоржињо... 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар