Богдановић изабран од НБА у други тим ''рукија''!

Богдан Богдановић изабран је у други тим 'рукија', саопштила је НБА.  Репрезентативац Србије заузео је девето место у анкети која је обухватила 100 новинара и коментатора из медија широм САД.

Кошарка 24.05.2018 | 14:30
Богдановић изабран од НБА у други тим ''рукија''!
Српски кошаркаш иза себе има одличну прву годину у најјачој лиги на свету, а поред њега у другој постави још су Денис Смит јуниор (Далас), Лонзо Бол (Лејкерси), Џон Колинс (Атланта) и Џош Џексон (Финикс).

Богдановић је у 'руки' сезони у дресу Сакрамента просечно бележио 11,8 поена, 3,3 асистенције и 2,9 скокова, за 28 минута на терену.

Изабран је и први тим који чине: Донован Мичел (Јута), Бен Симонс (Филаделфија), Џејсон тејтум (Бостон), Кајл Кузма (Лејкерси) и Лаури Марканен (Чикаго).

Бек Сакраменто Кингса Богдан Богдановић гласовима америчких медијских посленика је изабран у другу идеалну петорку НБА лиге за сезону 2017/18, у конкуренцији дебитаната.

Од 100 новинара и репортера, колико их је било у жирију, њих шест је сврстало Богдановића у прву, а 63 у другу петорку "рукија", што му је донело укупно 75 бодова и девето место.

Глас за прву петорку вреднује се два, а за другу петорку један бод.

Милош Теодосић у овој анкети је зарадио три бода из два гласа.

У идеалну петорку једногласно су ушли Донован Мичел (Јута) и Бен Симонс (Филаделфија), док је Џејсон Тејтум (Бостон) добио 99 гласова за прву поставу. Са њима у друштву су још Кајл Кузма из Лос Анђелес Лејкерса и Финац Лаури Марканен из Чикаго Булса.

Са Богдановићем у другој петорци су Лонзо Бол (Лејкерс), Џон Колинс (Атланта), Џош Џексон (Финикс) и Денис Смит Џуниор (Далас).

"Руки" године биће проглашен на свечаности 25. јуна, а у најужој конкуренцији су Мичел, Симонс и Тејтум.

Богдан Богдановић ове сезоне је бележио 11,8 поена и 3,3 асистенције по мечу, уз 39 одсто прецизности у шуту за три поена, по чему је четврти међу дебитантима, као и по укупном броју убачених тројки - 129.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар