Ко жели да убије Тајипа Ердогана?

Турске обавјештајне агенције наставиле су да спроводе истрагу у вези са дојавом коју су примили различити извори да би на предсједника Турске Реџепа Тајипа Ердогана могао бити извршен атентат током његове посјете Сарајеву.

Свијет 21.05.2018 | 15:25
Ко жели да убије Тајипа Ердогана?
Дојава је дошла од групе турских држављана који живе у Македонији. Западне обавјештајне службе такође су обавијестиле своје турске колеге о информацијама да ''особе турског порјекла припремају атентат на Ердогана током његове посјете Балкану''.

Обавјештајне службе нису биле у стању да утврде конкретне информације о дану, локацији и начину извођења могућег атентата на предсједника, али су добиле информације да двије особе из групе која планира да изврши атентат припадају покрету Фетулаха Гулена, јавила је Ал-џазира позивајући се турски дневник Јени Шафак.

На сајту овог листа се наводи да постоји повезаност Израела с планом атентата, према истрагама турских обавјештајних служби, те се додаје да је Израел послао убице да изврше ову операцију.

Лист преноси наводе портала за војна и обавештајна питања Ветеранс Тодаy да америчка администрација сматра да не може напасти Иран без претходног атентата на Ердоана, те да ће руски предсједник Владимир Путин бити приморан да одустане од подршке сиријском предсједнику Башару ал-Асаду и да заустави продају оружја Ирану када Ердоган више не буде поред њега.

Шеф турске државе је у недјељу на заједничкој конференцији за новинаре са домаћином, предсједавајућим Председништва БиХ, Бакиром Изетбеговићем, коментарисао те претње које су се односиле на могући атентат на њега, рекавши да је чуо ту информацију и да је управо због тога и дошао у Срајево.

"Претње нас не могу зауставити на овом путу на којем смо. Идемо даље. Као што знате, хиљаде људи из различитих европских држава је овдје, ако не виде лидера којег желе да виде - ако се с њим не сусретну - то не би било добро за мене", рекао је Ердоан уочи предизборног митинга у олимпијској Зетри, гдје га је дочекало око 20.000 људи из турске дијаспоре.

Иначе, јучерашња посета Ердогана Сарајеву, где је одржао једини предизборни митинг ван Турске, прошла је без инцидената и уз највише безбједносне мјере.

Извор: Тањуг

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Неце Да Мозе Да Га Убију

21.05.2018 15:46

Исти они који зеле да убију и Срецка Сојица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.05.2018 16:07

Ердоган и Путин трн у оку запада

Name

Ре Ре

21.05.2018 23:38

Како се ми не слозимо православци и муслимани.

Name

Боскос

21.05.2018 16:48

Циста пропаганда пред изборе у османији тамо далеко а тако несто слицно и нас овдје цека пред изборе од ових сто мисле да су незамјењљиви и да це до краја зивота владати.Онај слон се појавио и рекао да нема ниста против Ердоганцица само да се немјеса у БиХ а ста тај слонциц има са БиХ када незели да буде у том Сарајеву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаста

21.05.2018 18:04

Није нико луд да иде у затвор 40 година, јебо их ердоган.

Name

Па

21.05.2018 16:51

У наслову питају у тексту одговарају ко жели да га убије. Не верујем да "султану" неко може лако доћи главе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подвала

21.05.2018 17:35

Такве је изјаве својевремено пласирао и Додик. А народ, наивни, увијек насиједа. Зато, има сто и заслузује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Принцип

21.05.2018 22:15

Милос Обилиц!

ОДГОВОРИТЕ