Најнголан не иде на Мундијал!

Белгијанцима не треба десетка! Роберто Мартинез без милости!

Фудбал 23.05.2018 | 08:00
Најнголан не иде на Мундијал!
Није тајна да се нису најбоље слагали. У ствари, Раџа Најнголан је утакмице репрезентације Белгије током мандата Роберта Мартинеза углавном гледао преко ТВ-а. И таман што су се навијачи понадали да су селектор и Ромин ас закопали ратне секире вест да Мартинез ипак неће водити Најнголана на Светско првенство у Русију.

Одлуку му је лично саопштио, а фудбалској планети остаје само да сачека подне, објављивање званичног списка и потврду информације коју доносе највећи белгијски медији.

Нико не улази детаљно у разлоге, али од раније се зна да Мартинез није могао да гледа Раџувечито са паклом цигарета у џепу. Основни проблем је ипак строго фудбалске природе. Или се бар тако Мартинез пере пред навијачима који су листом за Најнголанов пут у Русију. У једној анкети тако се изјаснило чак 97 одсто навијача репрезентације Белгије.

Било како, Мартинезово образложење је следеће: Најнголана не види као централног везног, “боx то боx“ играча који покрива простор између два казнена, већ као класичну десетку, а како Белгија игра у формацији 3-4-3, дакле без класичне десетке, онда му је Раџа непотребан?!

Што ће рећи: расту шансе за Монаковог Јурија Тилеманса.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар