Продужен уговор о сарадњи

Споразум о дистрибуцији закључен између Ерсте Гроуп (Ерсте) и Виенна Инсуранце Гроуп (ВИГ) 2008. године продужава се до 2033. године. Одговарајући уговор о томе је потписан 17.  маја 2018. године. Клијенти ових институција добијају шири приступ производима оне друге институције. У оквиру дигиталне офанзиве клијентима треба да буде олакшано брже закључивање осигурања у складу са њиховим личним потребама.

Босна и Херцеговина 21.05.2018 | 09:57
Продужен уговор о сарадњи
Ерсте и ВИГ од 2008. године веома успјешно тијесно сарађују у оквиру стратешког партнерства. Продужењем уговора свеобухватна понуда производа и прије свега услуга треба да буде учињена приступачнијом за клијенте.

„Код ове сарадње се ради искључиво о нашим клијентима и њиховом најбољем могућем сервисирању. Њима треба дати могућност да бирају из свеобухватне понуде финансијских услуга, у филијалама и онлајн. Наш циљ је да развијемо моделе за што је могуће флексибилније производе у области осигурања који су прилагођени животној ситуацији наших клијената, једноставно и некомпликовано“, описује предности партнерства за клијенте Петер Босек, предсједник Управног одбора Ерсте Гроуп. 

Виенна Инсуранце Гроуп прије свега види потенцијал у ширењу пословања у области здравственог и имовинског осигурања преко Ерсте Гроуп.

„Наш циљ је ширење пословања са тренутно преовлађујућег животног осигурања у правцу комплетног осигурања, укључујући здравствено и неживотно осигурање. Ми такође тежимо постизању задовољства купаца кроз висок квалитет услуга и брзу реакцију. С тим у вези је и једноставан модел производа и њихово укључивање у дигиталну офанзиву Ерсте Гроуп. У Ерсте Гроуп имамо партнера који је на тржишту понудио највећу паневропску банкарску платформу која је веома прихваћена код клијената“, описује сљедећи корак проф. Елисабетх Стадлер, генерална директорица Виенна Инсуранце Гроуп. Ерсте производи у области осигурања у Аустрији се већ нуде преко платформе „Георге“. Партнери су се договорили о томе да инсталирају заједничко дигитално чвориште које ће се налазити у Чешкој.

Друштва ВИГ концерна тренутно сарађују са Ерсте Гроуп и Спаркассе у десет земаља (Аустрији, Чешкој, Мађарској, Словачкој, Хрватској, Румунији, Србији, Црној Гори, Македонији и Босни и Херцеговини). „Наше партнерство почива на заједничком основном емоционалном схватању. Оба предузећа су настала у 19. вијеку са основном идејом да се буде понуђач финансијских услуга за све. Ми имамо веома слично схватање о томе како послујемо на нашим тржиштима у централној и источној Европи и зато партнерство функционише тако добро“, објашњава факторе успјеха сарадње Петер Босек.

У оних шест земаља (Аустрији, Чешкој, Словачкој, Мађарској, Хрватској и Румунији), у којима је ВИГ до сада дјеловао са сопственим банко осигуравајућим друштвом као партнер Ерсте Гроуп, 2017. године је остварен обим премија осигурања од цијелих 1,3 милијарди евра. „Наставак кооперације за нас није само потврда успјешне сарадње, она нам пружа сигурност и омогућава боље планирање даљег развоја пословања. Прве донијете мјере у области производа су у пилот фази 2017. године у изабраним банкама већ довеле до задовољавајућег раста броја склопљених уговора“, гледа увјерено у заједничку будућност ВИГ и Ерсте Гроуп проф. Елисабетх Стадлер.

Виенна Инсуранце Гроуп (ВИГ) је лидер у области осигурања у Аустрији као и у централној и источној Европи. 50 друштава у 25 земаља чине концерн који има дугу традицију, моћне брендове и велику блискост са клијентима. ВИГ почива на 200 година искуства у пословима осигурања. Са преко 25.000 запослених Виенна Инсуранце Гроуп је убједљиви лидер на својим тржиштима у Аустрији и централној и југоисточној Европи и на тај начин изванредно позициониран за дугорочно коришћење шанси раста региона са 180 милиона људи. Виенна Инсуранце Гроуп чијим акцијама се тргује на берзи је најбоље индексирано предузеће водећег АТX индекса на Бечкој берзи; акцијама се тргује и на Прашкој берзи.

Ерсте Гроуп је лидер у области пружања финансијских услуга у источним дијеловима ЕУ. 47.000 запослених у преко 2.500 филијала опслужује око 16,5 милиона клијената у 7 земаља (Аустрији, Чешкој, Словачкој, Румунији, Мађарској, Хрватској, Србији). У првом кварталу 2018. године билансна сума Ерсте Гроуп је износила 230 милијарди ЕУР, нето добит 333 милиона ЕУР и коефицијент адекватности основног капитала (ЦЕТ1, Басел ИИИ, актуелно стање) 12,6%, каже се у заједничком саопштењу.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар