Видео: Сви ови људи дошли су због њега!

Само да му махну још једном! Андрес Инијеста завршио каријеру у Барселони. . .

Фудбал 21.05.2018 | 21:45
Видео: Сви ови људи дошли су због њега!
Викенд кад су плакале легенде. У Италији се од Јувентусовог дреса опростио Ђанлуиђи Буфон, Мадрид се поклонио Фернанду Торесу и свака им част, ма и више од тога, али нико одавно није играо - и неће скорије - фудбал тако једноставно као што ти чини Андрес Инијеста. Вечерас, на сусрету против Сосиједада, последњи пут у униформи Барселоне.

Минут 81. Устаје Ноу Камп. Креће скандирање. Ни шпански виртоуз не може да сакрије сузе. Не би требало, јер су чиста емоција. Баш као и фудбал који нам је подарио. Посебно Каталонцима чију опрему је само у првом тиму дужио година.



За то време: 674 утакмице, 459 победа, 70 голова, па пазите сад ово 117 асистенција и чак 32 пехара. Потрајало би да их само набројимо.



Публика уме то да цени. Знају и досадашњи саиграчи колико им је Дон Андрес значио. Отуда загрљај и стисак руке са сваким, предаја капитенске траке Лионелу Месију и одлазак на клупу на којој је опет заплакао.



Ако је Меси његов наследник у улози капитена, онда је сам Инијеста добио одговор на питање да ли Филипе Кутињо може да га одмени у везном реду. Судећи према голу који је Бразилац постигао за мининално славље против гостију из Сан Себастијана - и те како.



Даље ће и Меси и Кутињо и остатак Барселоне морати сами. Инијеста иде негде где ће да заради лову. И где ће мање да трчи. Ваљда. Заслужио је.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар