Расплет у Белгији: Андерлехт извисио, Стандард ће у квалификације за ЛШ

И Гент се домогао европске визе!

Фудбал 21.05.2018 | 07:45
Расплет у Белгији: Андерлехт извисио, Стандард ће у квалификације за ЛШ
Неколико година таворења, а онда напокон успешна сезона за Стандард! Великан из Лијежа је на најбољи могући начин заокружио такмичарску годину у којој је најпре освојио Куп Белгије, а данас потврдио и пласман у квалификације за Лигу шампиона!

Тиму Рикарда Са Пинта је бод у завршном колу плеј-офа био довољан да осигура место у квалификацијама и Валонци су одиграли таман тако - без голова на гостовању Шарлрои. Довољно да ову годину сматрају успешном.

Стандарду је својски помогао и Генк који је слављем у Бриселу одузео Андерлехту било какву наду да може у последњем колу да престигне великог ривала из Лијежа. Генку ништа није вредео тријумф против екипе нашег штопера Уроша Спајића (леви бек Иван Обрадовић и крилни нападач Лазар Марковићнису били у протоколу), јер је Гент упропастио шампионску журку новог првака Брижа и минималцем скочио на четврто место које му гарантује пласман у квалификације за Лигу Европе.

Коначан расплет: Бриж ће као првак директно у групну фазу Лиге шампиона, Стандард ће у квалификације, Андерлехт у групну фазу Лиге Европе, до којег ће путем елиминација покушати да се пробије Гент.

БЕЛГИЈА 1 (ПЛЕЈ-ОФ) - 10. КОЛО

Недеља

Шарлроа - Стандард 0:0

Клуб Бриж - Гент 0:1 (0:1)
/Кубо 28/

Андерлехт - Генк 1:2 (0:2)
/Теодорчик 53 - Вутерс 35, Тросар 37/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар