Итудис: Можда ви знате нешто више, не плашим се отказа!

Тренер кошаркаша ЦСКА Димитрис Итудис рекао је, после пораза од Жалгириса у утакмици за треће место, да је незадовољан резултатом, али да не страхује за посао.

Кошарка 21.05.2018 | 16:30
Итудис: Можда ви знате нешто више, не плашим се отказа!
ЦСКА је у утакмици за треће место фајнал-фора у београдској "Штарк арени" изгубио од Жалгириса са 79:77.

"Жалгирис је био бољи у већем делу утакмице. Заслужили су победу. Ми смо незадовољни резултатом, јер је жеља била да освојимо трофеј. Ова утакмица за треће место, за ову екипу с победничком менталитетом...", рекао је итудис.

"Имали смо другачији приступ, али поносан сам што смо се борили. Честитам Жалгирису на победи. Борили смо се, углавном на почетку када смо имали интензитет и ритам, али смо поново пали у трећој четвртини, имали смо лош проценат шута за два и слободна бацања. Покушали смо кроз пресинг и одбрану да се вратимо, успели смо, чак и могли до победе у последњем минуту, али у томе нисмо успели", рекао је Итудис. 

Упитан да ли страхује за свој посао после неуспешног фајнал-фора Евролиге, иако су после регуларног дела били првопласирани, он је одговорио одречно. 

"Не плашим се отказа. Да се плашим отказа, не бих радио ово што радим. Можда сте ви очекивали више и знате нешто више. Прошле године и Реал је био доминантан током регуларне сезоне, па ја на Ф4 доживео два пораза", рекао је Итудис. 

Он је казао да се његова екипа и раније налазила у овој ситуацији када је на завршницама Евролиге играла утакмице за треће место, али да је тада проналазила начин да додје до победе. 

"Борили смо се целе сезоне, трећу годину узастопце смо на Ф4. Показали смо борбени дух и то ме радује. Пре смо у утакмицама за треће место успевали да додјемо до резултата и поред наших жеља за титулом. Сада се окрећемо утакмицама у домаћем првенству и даљим обавезама", рекао је Итудис.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар