Обрадовић: Београде, браво! Поносан сам због тима!

Тренер Фенербахчеа добио је аплауз на конференцији за новинаре.

Кошарка 21.05.2018 | 11:15
Обрадовић: Београде, браво! Поносан сам због тима!
"На почетку, желим да честитам Реалу што су опет шампиони", рекао је Жељко Обрадовић на "отварању" конференције за новинаре после финала Евролиге.

Најтрофејнији тренер Старог континента стигао је на "пресс" директно из свлачионице, где је после пораза у финалу одржао кратак говор екипи. Новинарима је открио шта је рекао.

"Хоћу заиста да честитам и својим играчима. Врло сам поносан на своју екипу и рекао сам им у свлачионици да сам много поносан због тима, због нашег сезоне, због тога што смо ушли у финале после важних промена у екипи. Није било лако, али смо дошли на трећи Фајнал-фор. Такође, желим да захвалим навијачима на подршци и они су део наших успеха", изјавио је Обрадовић, деветоструки првак Европе.

Анализирајући утакмицу, дао је кратак "пресек" виђеног.

"'Мале' ствари су одлучиле. Као прво, кључ је била наша одбрана, а као друго - много промашених лаких шутева у рекету. Надам се да ће за неке ово бити веома добро искуство, да се спремимо да се боримо следеће године и да се вратимо на Ф4", рекао је он.

"Верујем да смо у првом полувремену у три-четири ситуације лосе реаговали и превише помагали, што говори о концентрацији. У другом делу је било много лаких продора, посебно Козера, који је често продирао. Имају квалитет, добар су тим. Пробали смо да играмо и са Мелијем на петици, није било лако, али ОК. Упркос скраћеној ротацији вратили смо се на три поена, промашио је (Козер) оба бацања и била је то велика прилика за нас. То је кошарка", "вратио" се Обрадовић на можда и преломни моменат финала, који се догодио 18 секунди пре краја.

Као и пре утакмице, "Жоц" је признао да му је било драго што Мадриђане види у Београду.

"Као што смо причали пре финала, та екипа је имала много проблема са повредама. Пресрећан сам што су имали шансу да играју на Ф4. Ово је био идеалан моменат за њих и ово су заслужили", спортски је додао великан европске кошарке.

Упитан за судијске одлуке и за то што су и Јан Весели и Ахмет Дувериоглу у раној фази меча добили по две личне грешке, Обрадовић је одговорио да не жели да коментарише рад судија и "лоцирао" још један вечерашњи проблем свог тима.

"Сви знају колико је Јан важан за наш тим, као и млади Ахмет… Ако двојица високих играча имају два брза фаула, то је проблем. Покушали смо мало другачије, али у финалу морате да нађете још играча који ће да помогну екипи. Не причам о жељи и мотивацији да помогну, већ о томе да та помоћ сада није била довољна и лако је схватити шта је потребно да бисте поново дошли у ситуацију да играте за титулу".

За крај, Обрадовић је критику још једном претворио у похвалу и усмерио је ка својој свлачионици.

"Рекао сам играчима колико су ме учинили поносним, а у среду имамо утакмицу турског плеј-офа, у коме желимо да освојимо титулу. Замислите колико ће бити тешко вратити фокус на ту утакмицу. Зато сам им и рекао да вечерас уживају са породицама, сутра ће имати слободан дан, а уторак ћемо имати тренинг да се припремамо за утакмицу. Размишљам само о томе сада", рекао је "Жоц" и за крај додао још две ствари.

"Хоћу да искористим ову шансу да захвалим свима који раде са мном у Фенербахчеу, пре свега својим сарадницима, имамо сјајну сарадњу", застао је, па нагласио и...

"Такође, желим да захвалим Евролиги што су довели Фајнал-фор у мој град и моју земљу. Верујем да је Фајнал-фор био савршен и хоћу да честитам свима који су у томе учествовали. Била је изванредна организација и надам се да су сви уживали у Београду, као и да ћемо имати прилику да веома брзо ово поновимо".

На крају конференције, Обрадовић је био испраћен аплаузом...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар