Родригес: Цијеле сезоне се спремаш за једну утакмицу!

Кошаркаш ЦСКА Москве Серхио Родригес каже да се сваки тим за две најважније утакмице сезоне припрема од децембра, али да је нажалост његов тим изгубио у првој.

Кошарка 21.05.2018 | 10:15
Родригес: Цијеле сезоне се спремаш за једну утакмицу!
Пораз ЦСКА у петак од мадридског Реала пао је играчима ЦСКА тешко, па су "Армејци" безвољно ушли у дуел за треће место у ком су поражени од Жалгириса 79:77.

"Ћаћо" каже да је тим на Фајнал фор дошао спреман и констатује да су у финишу сезоне засметале и неке повреде, попут оне Кајла Хајнса, Нанда Де Колоа и Леа Вестермана. Де Коло и Хајнс су се вратили тиму, али су тек изашли из повреда. 

"Дошли смо спремни, одиграли смо добру сезону и покушали да дамо максимум да победимо. Како ја то видим сад после свега, није нам био најбољи тренутак. Имали смо неке повреде, а то није добро кад играте целу сезону у Евролиги и знате да ће све бити одлучено у једном дану. Дошли смо спремни у петак, али су нам недостајали неки играчи, на пример Лео Вестерман. Нисмо одиграли најбоље, али идемо кући позитивни", рекао је после утакмице плеј ЦСКА. 

Свестан је да је ЦСКА могао и морао боље од четвртог места, али каже да нема потребе да се паничи јер је тим и даље добар. 

"Знали смо да ће играње данашње утакмице бити тешко али и важно за нас али је требало да завршимо боље. Увек има поука. Када играте на овом нивоу, свесни сте да понекад ствари не иду у смеру у ком бисте хтели и у ком мислите да би требало. Али нема потребе за паником, добар смо тим и показали смо то током целе сезоне. Наставићемо да радимо, немамо за чиме да жалимо, а на свој тим немам примедби", нагласио је Родригес. 

На питање Б92 да ли је фер да цела сезона 'стане' у једну или две утакмице, Родригес слеже раменима и каже да је систем исти за све и да се за то спрема од септембра, само се неко спреми боље. 

"За све је тај пораз у петак био тежак јер се целе године спремаш да победиш. Болно је али смо на крају показали карактер јер нам је било тешко да играмо. Ствари нису ишле како треба, промашивали смо отворене шутеве. Мислим да смо данас показали и понос. Систем је такав какав је и исти је за све. Можемо дуго да причамо о томе, али се за то спремате од септембра да бисте сезону свели на један дан и једну утакмицу. Али за све је исто, а нама остаје да следеће сезоне изађемо јачи", подвукао је Ћаћо.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар