И Доналд рекао "збогом" Звезди!

Сада је дефинитивно, Холанђанин као слободан играч напушта Црвену звезду.  Добри момак Мичел Доналд… Капитен се опростио од Звезде! Холанђанин послао поруку звездашима. . .

Фудбал 22.05.2018 | 17:00
И Доналд рекао "збогом" Звезди!
Било је извесно већ неко време, али јучерашња мајица испод дреса и данашња објава на Инстаграму дефинитивно потврђују да Мичел Доналд овог лета напушта Црвену звезду.

Први странац капитен у историји црвено-белих одиграо је у суботу против Вождовца (5:1) свој последњи меч за клуб у који је стигао 2015. године из руске Мордовије, а својим головима, смиреношћу, ауторитетом и односом према дресу "купио" је навијаче.

Освојио је две титуле са Црвеном звездом, а након што му истекне уговор 30. јуна - потражиће нову средину...

"Желим да захвалим свима за подршку и љубав током ове три године. Две титуле, два пута у тиму године, Лига Европе, рекорд за странца са највише утакмица у дресу Звезде и први СТРАНАЦ КАПИТЕН У ИСТОРИЈИ! Губили смо и побеђивали заједно, плакали се и радовали, али увек смо се борили за наше боје и грб јер то је оно што радимо! Ја и моја фамилија желимо да се захвалимо свима и надамо се да ће врата бити отворена за нас да се вратимо. Звезда у срцу, последњи поздрав мојој породици, видимо се!", написао је Холанђанин на свом Инстаграму.

Гол и утакмица против Вождовца су били и последњи у дресу Црвене звезде за Мичела Доналда. Холандски везиста после три године напушта Црвену звезду као слободан играч пошто му је истекао уговор.

У суботу се у маниру правог капитена опростио од трибина стадиона Рајко Митић, а потом је путем друштвене мреже Инстаграм послао опроштајну поруку свим навијачима.

Рекордер међу иностраним играчима по броју утакмица и први инострани капитен у историји Црвене звезде се господски и достојанствено. У стилу по којем ће га памтити навијачи Црвене звезде. Ретко који странац је показао такво понашање и професионализам на Маракани. Мичел Доналд је постао пример како инострани фудбалер може да заслужи поштовање и љубав, професионалним и поштеним односом према дресу који носи. Одлази из Звезда после три године без иједне мрље и са лепим успоменама.

“Желим да захвалим свима на подршци и љубави који су му пружили током ове три године. Две титуле, два пута у тиму сезоне, Лига Европе, рекордер међу странцима и први инострани КАПИТЕН У ИСТОРИЈИ КЛУБА! Губили смо заједно, побеђивали смо заједно, плакали смо и смејали се заједно. Увек смо се борили борили за боје овог клуба јер то је оно што радимо. Ја и моја породица желимо још једном да вам захвалимо за све. Волимо вас и надамо се да ће нам врата увек бити отворена за повратак.

Црвена звезда заувек у срцу! Последњи пут поздрављам моју породицу. Видимо се”, написао је Доналд уз занимљивост да је “моја породица” написао ћирлицом мислећи на навијаче.

Мичел Доналд је у Црвеној звезди одиграо 107 мечева у свим такмичењима по чему је рекордер. Постигао је 14 голова и освојио две шампионске титуле.

Данас се од навијача Звезде опростио и Дамијен ле Талек, коме такође истиче уговор на крају сезоне, а оба играча стигла су из Мордовије у размаку од шест месеци.

Мичел Доналд ће у децембру прославити 30. рођендан, а у каријери је играо у Ајаксу, Виљему ИИ, Роди и Мордовји, а претходних месеци за њега су се интересовали поједини клубови из Турске и Енглеске.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар