Тандем Јокић-Дончић или Јокић-Кокошков? Могуће?

Наредни период у НБА лиги биће веома узбудљив пошто нас очекује завршница сезоне, Драфт, а потом и почетак такозване 'офсезоне' у којој се потписују уговори.

Кошарка 21.05.2018 | 22:15
Тандем Јокић-Дончић или Јокић-Кокошков? Могуће?
Кошаркаша Денвер Николу Јокића вероватно чека највеће лето у каријери, пошто уколико Денвер одбије опцију тима ('теам оптион') за наредну годину, Никола ће постати ограничено слободан играч и моћи ће да потпише петогодишњи уговор са екипом из Колорада вредан 146 милиона долара.

Велике су шансе да ће се ово десити јер је Јокић будућност Нагетса и екипа не би смела да ризикује око његовог уговора. Међутим ЕСПН, један од најпознатијих медија у САД, пише како би Јокић могао да буде главна мета Финикс Санса. 

Санси не желе да имају још једну очајну сезону и спремни су да трејдују првог пика на предстојећем Драфту за већ оформљеног играча. Како се наводи потенцијална имена су: Демијан Лилард, Донован Мичел, Бен Симонс, Џоел Ембид, Карл-Ентони Таунс и Никола Јокића. 

Сви играчи на овој листи изгледају недодирљиво, сви осим Таунса који има несугласице са Тимбервулвсима. Денвер сигурно неће пустити Јокића само за првог пика, међутим ко зна, можда Санси пошаљу 'безобразну' понуду за центра из Србије. Подсећамо, нови тренер Финикса је српски стручњак Игор Кокошков.

С обзиром да Санси траже центра и плејмејкера, "СБ натион" дао је занимљив предлог шта би могло да се деси 21. јуна када је заказан НБА драфт.

Познато је да Нагетси имају 14. пика, односно Санси првог. У овом трејду не би био Јокић укључен, већ би се радило о замени – Џамал Мари или Герис Херис и 14. пик за првог пика.

То би значило да би се Денвер одрекао једног од младих бекова и 14. пика, али би добили прилику да бирају први и на том месту најбољи играч за њих био би МВП Евролиге за ову сезону – Лука Дончић.

Тада бисмо на терену гледали српско-словеначки тандем Јокић-Дончић који би, вероватно, 'жарио и палио' НБА паркетима. Наравно, Нагетси доста верују Марију и Херису и ово је тешко очекивати да ће се десити, али из перспективе Јокић за првог пика, ово изгледа много реалније.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар