Датоме: Браду ми неће дирати!

"Волим ову културу кошарке која влада овде. И заиста невероватну историју. Пуно страсти. Веома сам срећан што се финале Евролиге игра у Београду који је један од најбољих градова за кошарку", каже кошаркаш Фенербахчеа за наш сајт.

Кошарка 20.05.2018 | 14:45
Датоме: Браду ми неће дирати!
Јесте Боби Диксон био најефикаснији играч Фенербахчеа у полуфиналном мечу против Жалгириса, али никако не треба заборавити шта је све Ђиђи Датоме урадио на тој утакмици. Колико је само негде средином меча носио Фенер и у одбрани играо заиста изузетно.

Сада се и Датоме и остатак турског састава спрема за финале против Реал Мадрида, а Ђиђи је у најави меча истакао какве су инструкције играчи добили од Жељка Обрадовића после пласмана у финале.

И показао приличан респект према данашњем противнику.

"Честитао нам је. Рекао нам је да треба да се одморимо. Финале не може да буде лака утакмица. Имају много талента. Знамо их добро. Имају много играча који су се нашли у оваквој ситуацији много пута. Биће то лепа утакмица. Припремићемо се за њих. И морамо да се боримо са њима као против Жалгириса", рекао је Датоме новинарима МОЗЗАРТ Спорта и Б92.

Утисак је да је Фенербахче добио полуфинале на борбеност и пре свега титанијумску одбрану. Изгледало је као да нема мува где да прође, а камоли играчи Жалгириса.

"Целе сезоне играмо веома добру одбрану. Одбрана, не само индивидуално већ тимски, је веома добра. Срећан сам што је овако играмо у овако важном делу сезоне", каже Датоме.

Многе је занимало шта ће бити са његовом брадом, јер знамо да је прошле сезоне остао без косе, а главни кривац за то је био Перо Антић.

"Сваки дан ме то питају. Неће ми нико дирати браду. Без обзира шта се догоди, брада ће ми остати оваква", рекао је Датоме кроз осмех.

Датоме је јуче издвојио време и заједно са играчима из свих екипа дружио се са децом коме је такав вид активности најпотребнији. Ужитак и ван терена, али и на њему.

"Да, пласирали смо се у финале. То нам је треће финале у низу. Проводим се добро на терену. Као и ван њега, било је лепо дружити се са овом децом и увек се лепо проведем и радо одазовем када су овакве акције у питању", рекао је Датоме.

Шта је кључ у финалу? Како одоговорити на игру Реала?

"Морамо да останемо фокусирани, да будемо стрпљиви, будемо агресивни, да се боримо. Да играмо као против Жалгириса, можда не савршено, али смо се много борили. Били смо позитивни и смирени. У најбољем моменту смо доносили најбоље одлуке".

Шта ти српски играчи из редова Фенербахчеа кажу, ипак су они домаћини овде?

"Разговарам стално са Калинићем и Гудурићем. За њих је посебно што играју овде. Такође, ја волим ову културу кошарке која влада овде. И заиста невероватну историју. Пуно страсти. Веома сам срећан што се финале Евролиге игра у Београду који је један од најбољих градова за кошарку", истакао је Датоме.

Београд јесте управо то што је Италијан рекао, али су и навијачи Фенербахчеа показали да имају огромну страст. Где год погледате у Београду видите жуто-црне дресове.

"То није изненађење за мене. Добијамо много нових навијача. Зато што играмо на веома високом нивоу последњих година. Надам се да ће бити још бољи у финалу", рекао је Датоме.

Финале је на програму вечерас од 20 часова.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар