Гваридола је спреман: Преко 100.000.000 евра за Азара!

Чека се зелено светло.

Фудбал 21.05.2018 | 21:05
Гваридола је спреман: Преко 100.000.000 евра за Азара!
Пеп Гвардиола има Санеа, Давида Силву, Бернарда Силву, Де Брујнеа, Стерлинга... Али хоће још! Хоће још једног технички доминантног играча у офанзивној линији тима. Покушао је зимус да доведе Алексиса Санчеза и изгубио од градског ривала Јунајтеда. Потом је покушао серијом понуда за Ријада Мареза и одбијен је.

Сада је Манчестер Сити као запета пушка спреман да крене у операцију довођења Едена Азара! Само чека миг и зелено светло од Белгијанца, а онда креће ломљење Челсијевог отпора...

Азараов уговор истиче 2020. године што значи да Челси не мора да га прода сада. Али зато већ следећег лета, Плавци неће моћи да извуку ове паре када играч уђе у последњу годину уговора и прети им ситуација слична оној Арсеналовој са Алексисом. Азар на Стамфорд Бриџу зарађује 220.000 фунти недељно, а Челси је одавно ковертирао понуду за нови уговор са повећањем плате на 300.000 фунти. Међутим, Азар се као и његов земљак Куртоа размишља већ дуго времена о новом уговору јер перспектива у Челсију није баш најсјајнија ако се настави са овом трансфер полтииком.

Зато је Сити спремио идентичну понуду Азару што се тиче плате, али и бољу перпсективу што се тиче борбе за трофеје. И што је најважније - борбе за Лигу шампиона. Белгијанац отеже са одговором Челсију и свестан је интересовања са Етихада. Гвардиола само чека потврдан одговор од Азара да би кренуо у офанзиву ка Челсију. За те преговоре је спремио понуду од 100.000.000 фунти што је у прведу око 115.000.000 евра. Иако Челси жарко жели да задржи кључног играча, ово је понуда коју неће моћи лако да одбије.

Све је на Азару. Или ће климнути главом и парафирати нови уговор са Челсијем или ће намигнути Гвардиолии ето нас пред једном од највећих прича прелазног рока.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар