НБА: Повратак Суперсоникса или Канзаса?

Време је за нову НБА екипу! Већ дуже време НБА лига се састоји од 30 тимова, али заинтересованих градова увек има, тако да би могло доћи до неких промена у скоријој будућности.

Кошарка 28.05.2018 | 12:30
НБА: Повратак Суперсоникса или Канзаса?
Не зна се да ли би дошло до проширења лиге, или би једноставно нека од франшиза била премештена, али се у НБА већ неко време прича о евентуалним променама.

НБА Скаут Џерет Сатон је у разговору са једним од челника лиге дошао до информације да је само питање времена када ће Канзас, а вероватно и Сијетл поново, добити екипу у свом граду.

"Морам да будем искрен са тобом, Канзас сити ће добити НБА екипу у неком тренутку. То је све реалност коју сам чуо из више извора, питање је само времена. Сијетл и Канзас су највреднија тржишта на која би се лига проширила, ако до тога дође", цитирао је Сатон свог извора. 

Сијетлс Суперсоникси су основани 1967, а своје место су у лиги су имали све до 2008. када је екипу купила група инвеститора и преселила је у Оклахому, где је и дан данас. 

Канзас је пре пуно година имао НБА екипу, под именом Канзас Сити Кингс, али је 1985. та франшиза премештена у Сакраменто и име није променила до дан данас. 

"КЦ" има одличне услове за НБА, имају спремну арену која може да прими 19,000 гледалаца и пуно људи који су 'залуђени' кошарком, а главне успехе града у скоријој историји правила је колеџ селекција.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар