Отвара се простор за Бјелицу у Минесоти?

Таунс и Тимбервулвси у свађи! Карл-Ентони Таунс и Минесота Тимбервулвс нису у добрим односима, а у медијима се спекулише о потенцијалном трејду, што може отворити простора Немањи Бјелици.

Кошарка 21.05.2018 | 22:45
Отвара се простор за Бјелицу у Минесоти?
"Вукови" су минуле сезоне изборили пласман у плеј-оф први пут после 2004, али су поражени у првој рунди од Хјустона (4-1).

У емисији "Тхе Лоwе Пост" новинари ЕСПН Зек Ло и Брајн Виндхорст причали су о потенцијалним трејдовима овог лета, а дотакли су се и центра Минесоте који са организацијом има личне проблеме.

Ако желимо да додамо уље на ватру, сетимо се ситуације са почетка 2018. када је Ендру Вигинс наводно суптилно изразио незадовољство јер је постао трећа опција екипе, иза Таунса и Џимија Батлера. 

Додуше, то незадовољство није оправдано с обзиром да Вигинс има индекс коришћења (колико акција иде преко играча док је на паркету) од 23.4%, више него Таунсових 22.9%. Батлер предводи екипу у тој категорији са 24.9%, тако да можда баш Карл-Ентони жели да буде више у центру пажње. 

Таунс има још две године свог руки уговора (прво ~7 милиона, онда ~10 милона долара), када постаје ограничено слободан агент, а ако узмемо у обзир тако малу плату и квалитет који пружа сигурно је да је цела лига потенцијално заинтересована за његове услуге. 

Српски кошаркаш Немања Бјелица има још једну годину уговора са Вулвсима, али велико је питање да ли ће доћи до наставка сарадње између двеју страна, с обзиром да Бјелица дуго времена шансу добија "на кашичицу". Међутим, можда би евентуални трејд Таунса подигао минуте српском репрезентативцу, иако не играју исту позицији, али и отворио више простора у "селари кепу" за Србина, ако би Том Тибодо желео да га задржи.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар