Микел Артета ће наслиједити Венгера у Арсеналу!

Бивши везиста Арсенала Микел Артета наследиће Арсена Венгера на месту менаџера "тобџија", тврди портал "Гоал".

Фудбал 21.05.2018 | 16:00
Микел Артета ће наслиједити Венгера у Арсеналу!
Артета је у протекле две сезоне био помоћни тренер у стручном штабу Пепа Гвардиле у Манчестер ситију, с којим је освојио Премијер лигу.

Званичан уговор још није потписан, али енглески медији тврде да су две стране постигле договор и да се представљање Артете на Емитарима очекује у наредним данима.

Артету изузетно цени извршни директор Арсенала Иван Газидис, који сматра да ће млади тренер увести у тим модерну европску фудбалску филозофију. 

Спекулише се да ће Артети први помоћник бити још један доскорашњи везиста Арсенала и такође Шпанац Санти Касорла, док још нема назнака да ли ће Стив Булд и Јенс Леман прихватити понуду "тобџија" да остану на Емиратима упркос одласку Венгера. 

Енглески медији истичу да се Арсенал одличио за Артету јер је понуду да преузме тим одбио тренер Јувентуса Масимилијано Алегри, док је директор тима Раул Санлехи упозорио клуб да је друга опција Луис Енрике тежак за сарадњу. 

Артета је одиграо 150 утакмица за Арсенал и постигао 16 голова уз 11 асистенција. Он је један од многобројних изданака Барселонине школе "Ла Масија", који никад није заиграо за први тим са Камп Ноуа, а репутацију сјајног плејмејкера је изградио у дресу Евертона за који је наступио 209 пута. 

Играо је још за Реал Сосиједад, Глазгов Ренџерсе, те ПСЖ, али упркос великом добром статусу који је имао у Премијер лиги, никад није заиграо за репрезентацију Шпаније.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар