"Сјајна вијест је да Надал није био толико бољи!"

Новак Ђоковић ће од наредне недеље пасти "иза" 20. места на АТП листи, али турнир у Риму нам говори да ће се брзо вратити међу сам "крем".  Надал: Новак је поново на свом нивоу! Други тенисер света Рафаел Надал похвалио је Новака Ђоковића после њиховог дуела у полуфинала Мастерса у Риму.

Тенис 19.05.2018 | 23:14
"Сјајна вијест је да Надал није био толико бољи!"
Новак Ђоковић остао је без пласмана у финале Рима, али није без осмеха.

Најбољи српски тенисер пружио је одличан отпор Рафаелу Надалу (7:6, 6:3) на његовој "омиљеној" подлози и потврдио да се налази на путу повратка у стару форму, али за тако нешто ипак је потребно још мало времена и - оваквих: тешких - мечева.

Деловао је српски ас далеко енергичније на терену централног терена у Риму, неким потезима је дизао публику на ноге, а било је и оног препознатљивог "беса" који сви толико волимо код њега.

И поред првог полуфинала после дуго времена, Новак Ђоковић ће од наредне недеље пасти "иза" 20. места на АТП листи, али сви сматрају да би са оваквим нивоом игре брзо могао да се врати у сам "крем" светског тениса.

"Није била тако велика разлика између нас двојице (њега и Надала прим. аут.), што је одлична вест за мене. Онај освојени тај-брејк је био ветар у леђа за њега", рекао је Новак и додао:

"Нисам имао много предаха у последњем периоду, тако да сам задовољам како сам играо претходних дана. Надам се да ћу на Ролан Гаросу наставити овако. Никада до сада нисам био у оваквој ситуацији, помислио сам да ми неће бити толико времена да се вратим на претходни ниво, али очигледно није било тако. Научио сам лекцију".

Новак је истакао да све негативне ствари покушава да претвори у позитивне и да их искористи у будућности, а поново је говорио о распореду који му није био наклоњен. 

"Не бих желео да испадне да се жалим да сам изгубио због пораза, али када завршите меч у ноћ и први изађете на терен следећег дана - то има ефекта. Нико ми у досадашњој каријери није пришао да ме пита шта ја мислим да је најбољи распоред мечева. Мислим да то није фер и то ћемо расправити на наредном састанку играча", казао је Ђоковић.

Рафаел Надал је оценио да је имао добар наступ у Риму и да жели нову титулу у престоници Италије, а имао је коментар и на игру Ђоковића. 

"Вратио се после тешке повреде и поново је на свом нивоу, имао је одличан турнир. Играо сам против једног од најбољих тенисера у историји спорта, то је прави изазов!", казао је Рафаел Надал у разговору са новинарима после сусрета.

Надал: Новак је поново на свом нивоу! Други тенисер света Рафаел Надал похвалио је Новака Ђоковића после њиховог дуела у полуфинала Мастерса у Риму.

Ђоковић је завршио учешће на Мастерсу у Риму у полуфиналу, поразом од највећег ривала, резултатом 7:6 (7-4), 6:3.

Упркос поразу, Новак може да буде задовољан наступом јер је подсетио на период из 2015. и 2016. године.

"По мом мишљењу, Ноле је имао сјајан турнир. Вратио се после дуге паузе због повреде, али је поново на свом нивоу", рекао је Надал и кратко се осврнуо на меч: 

"Био је добар меч, играо сам веома добро". 

Уколико подигне пехар у недељу, вратиће се на прво место на АТП листи. 

"Моја мотивација је да освојим титулу, а не да будем ‘број један", закључио је Надал.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар