Избори: Ко ће бити кандидат СДА?

Учесници Конвенције СДА бираће између Себије Изетбеговић, Шефика Џаферовића и Сафета Софтића.

Босна и Херцеговина 19.05.2018 | 07:57
Избори: Ко ће бити кандидат СДА?
Након сједнице Предсједништво СДА на којој је један од кандидата Денис Звиздић саопштио да одустаје од кандидатуре за Предсједништво, новинарима се обратио предсједник странке Бакир Изетбеговић.

"Разочаравајуће је за мене што је Денис Звиздић одустао од кандидатуре. Убјеђивао сам га да то не учини, али он има свој став, јаког је интегритета и тешко да ће промијенити одлуку. Звиздић је имао највећу подршку на терену, био је фаворит и требао је остати у трци до краја", казао је предсједник СДА.

''Никада нисам помињао да ће Себија бити кандидат нити знам откуд она на терену. Али ако она буде члан, нека је људи изгласају ако тако буде'',  казао је Изетбеговић.

Изетбеговић није желио шпекулисати како ће се све ово одразити на СДА, поручивши да је рано нагађати.

"Себија Изетбеговић је такође Предсједништву странке понудила опцију да ни она не учествује, али то није усвојено. На њој је да до 26. маја одлучи хоће ли учествовати у утрци. Само Бог зна шта ће се десити. Ја сам рекао да она не треба да буде кандидат, и она је то рекла, али је терен рекао другачије. Имала је зачуђујућу подршку с терена. Једно је шта ми мислимо, а друго шта живот изрежира. Важно је да СДА добије кандидата који ће моћи побиједити на изборима, и који ће се касније моћи носити са свима", нагласио је Изетбеговић.

На Конвенцији ће 270 људи одлучивати о томе ко ће бити кандидат СДА за Предсједништво БиХ.

"Нема ништа у мом одустајању спектакуларно. Ја сам у први план стављао јединство странке. СДА има највећи капацитет да има свог члана Предсједништва. Ја сам одлучио да не учествујем у даљој трци, али ћу снажно подржавати СДА кандидата, бићу дио тима и у свом пуном капацитету ћу радити до избора да СДА буде побједник", казао је Звиздић након сједнице.

Тако ће судионици Конвенције СДА бирати између Себије Изетбеговић, Шефика Џаферовића и Сафета Софтића.

Кадровска комисија СДА раније је прослиједила страначком Предсједништву имена четири кандидата –  Дениса Звиздића, Себије Изетбеговић, Шефика Џаферовића и Сафета Софтића.

Подсјећања ради, раније је потпредсједник СДА Денис Звиздић најавио како размишља о повлачењу кандидатуре уколико врх странке доведе функционере у ситуацију да се такмиче један против другог.

''Ми смо се обратили општинским организацијама да номинују кандидате, са јасном поруком да ће то номиновање од стране општинских организација послужити за формирање листе кандидата која ће бити достављена Конвенцији Странке, а која ће тајним гласањем одабрати кандидата за члана Предсједништва БиХ'', појаснио је Џаферовић.

Извор: Агенције

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

БОБА

19.05.2018 06:25

ОВИ ЉУДИ ШТО ЈЕДНИ ДРУГЕ НАМЈЕШТАЈУ СУ ТОЛИКО ОМРАЖЕНИ У НАРОДУ ДА СУ ПАМЕТНИ НИКАД СЕ ВИШЕ НЕ БИХ ПОЈАВЉИВАЛИ.ЊИХ ЈЕ ИЗБАЦИО РАТ.А КОГА ИЗБАЦИ РАТ ТО ВАМ ЈЕ ИСТО КАО ДА ВАС ИЗБАЦИ ПОПЛАВА А ДОБРО ЗНАМО ШТА ПОПЛАВА МОЖЕ ДА ИЗБАЦИ.ЉУДИ ИМАЈУ МОЋ И ПОСЛИЈЕРАТНИ СИНДРОМ.КАД СЕ ТО ДВОЈЕ СПОЈИ ОНДА ЉУДИ СА МОЗГОМ БИЈЕЖЕ ОД ЊИХ КАО ЂАВО ОД КРСТА.КАД ЧОВИЈЕК ПРОГОВОРИ ВИДИШ КОЛИКО ВРИЈЕДИ ИМА ОНА СТАРА ИЗРЕКА КОЈУ САМ ПРОЧИТАЛА КОЈА КАЖЕ ШТО ШКОЛА МОЖЕ ИЗБАЦИТИ ВОЛА НЕ МОЖЕ НИ ЈЕДНА ШТАЛА.ТУ НИТИ ИМА ПАМЕТИ НИ МОЗГА.НАУЧИШ ПАР ФРАЗА ОТВАРАШ УСТА КАО ПАПАГАЈ МЕШЕТАРИШ ЈА ТЕБИ ТИ МЕНИ ЗАТО ШТО СИ МИ ОДАН И ВИЈЕРАН.СВА ПАМЕТ ЈЕ ПОБЈЕГЛА И ПОСМАТРА СЕЉАКЛУК И ПРИМИТИВИЗА.СРЕТНО НАРОДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

19.05.2018 07:51

СДА Сигурни побједник на изборима сретно ко год буде кадидат за преседника БиХ

Name

Какофонија

19.05.2018 08:53

Одлично, ово значи да ће побиједити Денис Бечиревић, народу је доста Изетбеговић династије.

Name

Сви су они зелене боје

19.05.2018 09:05

Шта нас брига ко ће побједити у Педерацији када су сви исти. Иста мржња према свему српском долази од сваког од њих. Нису хтјели да живимо заједно а сад би унитарну, мало сутра.

Name

ре БОБА

19.05.2018 09:46

Толико је Бакир омразен код Бсњака,ако се Сабија кандидује глат побједјује јос це је и Фахро подрзат.

Name

ре сви су они зелене боје

19.05.2018 10:10

Не знам које си ти боје али ниси сигурно свијетле,казес они мрзе све сто је српско,медјутим твој коментар показује да ни теби мрзње не фали.Залосно да се даје простор таквим људима као ти којих назалост има пуно у свим народима.

Name

за реално

19.05.2018 10:31

Превисе си самоувјерен,ако Себија буде а бит це јер се све изрезирано да она буде и птицама на грани јасно да породицу Избетбеговиц само занима власт и моц.Видјет цес да це је Денис на изборима побједити без проблема а реално веци је патриота и нема ораха у дзеповима.Вријеме је да се мало одморимо од лазних патриота како код Босњака,тако исто код Срба и Хрвата,јер је народ све сиромаснији и бједнији а они све богатији,објасни мој"РЕАЛНО",каква је то врста партиотизма?

Name

Зоран

19.05.2018 06:41

Сигурно је да це она бити кандидат јер како другације сацувати вреце злата, моц и слободу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

19.05.2018 07:18

Сабија , а ко други то је бар јасно, Јасно је да породица Изетбеговиц сматра да нико други од Босњака нема право да их представља. Е да ли це побједити на изборима то је велико питање. У цјелој Босни је досло до великог раслојавања становниства на богате и сиромасне па тако и код Босњака, неизвјесни избори и у РС и у Федерацији БиХ, пресудице алтернативни покрети типа Правда за Давида и Дзенана, морално будјење обицног цовјека који је додирнуо дно и нема куда даље него се борити за право на зивот, које му актуалне власти у цјелој БиХ покусавају ускратити.Вријеме великог сисања оваца је просло.

Name

Ре

19.05.2018 09:42

Мозе господја бити само кандидат и ниста висе.Њена кандидатура знацице напокон крај ере СДА у предсједниству,али и крај ере Изетбеговица.Зар у СДА нема никог довољно храброг,јер памети не треба имати превисе,да дигне глас и казе,"људи моји ово не иде овако,не могу странка и дио дрзаве бити власниство једне породице,много је из једне куце двојица а хоце се наметнути и треца особа"

Name

ре Вук

19.05.2018 09:49

Не сматра то породица него велика вецина Босњака,јос кад их Ердоган подрзи е моји глупи Срби.

Name

за ре Вук

19.05.2018 10:52

Мора да си Додиков Србин па тако говорис с циљем да гласају за Додика.Ако гријесим,онда се потрудите да друга опција код Срба побиједи а буди увјерен да Себија нема сансе код Босњака,зиви били,па видјели.Ови појединци сто пису по порталима, Себију као неприкосновеног побједника су плацени за то и упркос томе Бециревиц це сигурно побиједити,само зато сто нема афера а и прилицно је образован и градјански орјентисан.

Name

Освит

19.05.2018 06:42

Сваким даном доказујете да припадате и ову земљу водите у средњи вијек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦЦ

19.05.2018 06:43

БЕГОВИЦА БЕГА ИЗЕТБЕГА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулио

19.05.2018 08:37

Јаких ли бегова и јос јаце беговице. Бице успијех ако СДА удје у Парламент, а о мјесту цлана Предсједниства мозе сањати. Каква Себија, какве пм.

Name

куку нама са нама

19.05.2018 07:37

Цуј му прице да није знао за ханумине намјере,хаха..па зивите ли ви заједно или ста ли ....Знајући њене врлине,они нормални који и одлуце ици на изборе би је требали игнорисати..Сви они који буду гласали за њу су особе кпје воле њеном кисобрану од 500 маркица,него својој дјеци бољи зовит јер се кисобран купује од пара које би требале ици за насе добро,барем ја рако вагам

ОДГОВОРИТЕ
Name

енеее

19.05.2018 07:41

АКО МОРЕ САБИЈА - ОНДА МОРЕ И МИЛОКРАДОВА СУПРУГА (незнам јој име ) НИЈЕ ОВА НИСТА РУЗНИЈА ОД ЊЕ ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тесањ

19.05.2018 07:56

ИЗНАД ТЕШЊА СУНЦЕ СИЈА РАДУЈЕМ СЕ СЕБИЈААА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Тесањ

19.05.2018 09:51

Ма свака вам цаст ко своје не постује како це тудје.

Name

БАЊА ЛУКА

19.05.2018 08:35

Цуј себија па да ли су ови политицари нормални изгубили компас алоооо па није вам то приватно власниство битанге неспособне доста сто је унистила клиницки центар

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре БАЊА ЛУКА

19.05.2018 09:54

Себија се писе великим словом она је докторица хуманиста и дама и треба постовати вољети неморас.

Name

Ре Ре Бања Лука

19.05.2018 10:52

Не сери!!

Name

за ре БАЊА ЛУКА

19.05.2018 10:58

Босњак сам, ал је цовјек у праву,ти је писи великим словом али це је Босњаци на изборима сврстати у ред малих слова,није те ни срамота поред оволиког лоповлука и криминала бранити власт која то стити и истовремено без милост пљацка свој народ.

Name

цоде

19.05.2018 09:06

Ове функције неби требало да се зову предсједник него цар ове династије толико дуго владају ко да нема нико други паметан осим њих

ОДГОВОРИТЕ
Name

брецало

19.05.2018 10:05

Мозе да буде и црни циган само не изедбеговици доста њихове тираније мука ми је од њих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.05.2018 16:02

Вала у праву си милион посто.

Name

Милан

19.05.2018 16:01

Ја цу се потрудити да моји пријатељи у Федерацији гласају за Дениса, толико од мене!!

ОДГОВОРИТЕ