Обрадовић: Прво што сам рекао играчима на полувремену...

Тренер Фенербахчеа Жељко Обрадовић каже да је био задовољан игром свог тима у победи над Жалгирисом у полуфиналу Евролиге и честитао је Шарунасу Јасикевичусу.

Кошарка 19.05.2018 | 11:15
Обрадовић: Прво што сам рекао играчима на полувремену...
Јасикевичус је са Жалгирисом неочекивано стигао до завршнице елитног такмичења што је заслужио играма током сезоне.

Даље од полуфинала се није могло па је Обрадовићев Фенер у финале прошао после тријумфа 76:67.

"Пробали смо што боље да припремимо утакмицу, знамо какав карактер имају и данас су то показали захваљујући тиму, али и тренеру. Увек пронађу начин да се врате у утакмицу. Чак и кад бисмо водили по десет, 12 поена, увек су се борили и враћали. Били смо спремни и на то, причали смо доста о тој чињеници. Заслужују да буду у завршници јер имају одличан тим и још једном им честитам на свему што су урадили ове сезоне", рекао је Обрадовић после утакмице.

Фенербахче је пре две године финале Евролиге изгубио практично на једну лопту, прошле је постао шампион, а сада је на корак од тог циља још једном.

"Честитам и својим играчима, трећу узастопну годину су у финалу, за то постоји разлог. Поштовање међу нама, хемија у тиму, зато заслужују да још једном буду у финалу. Захваљујем њима и свим навијачима који су из Турске дошли да нас подрже били су важан део нашег доброг резултата. И наравно, хвала људима овде у Србији јер знам да су и многи од њих дошли да подрже нас. Сјајна атмосфера, ово је оно што треба европској кошарци, честитке и навијачима Жалгириса", каже Жоц.

Иако је Фенер био бољи у првом полувремену, разлика је била шест поена и резултатски се није видела.

"Прво што сам рекао играчима у полувремену је било 'играли смо добро'. Имамо шест поена, натерали смо их да изгубе 12 лопти, значи да тим ради. Одбрана је била добра, фокусирана. АЛи као што кажем, Жалгирис је тим који ће наћи начин да погоди. Можда нисам био задовољан у две или три ситуације у одбрани. Можда је више било проблема у нападу. Тим има квалитет да буде још бољи у нападу", сматра Обрадовић, који додаје да је фокус турске екипе био добра одбрана и да је тај задатак обављен.

"Проучавали смо много игру Жалгириса, чак сам и сањао колико напада Шарас прави за шутере, шут за три поена. Били смо фокусирани и нисмо давали лаке шутеве, посебно Пангосу и Милакнису. Одбрамбено смо пробали да то урадимо. Три шута која је погодио била су после замене, тешки шутеви проитв мојих великих момака, али то је један од његових квалитета. Боби Диксон... Причао сам са својим штабом колико би требало да игра. Гледали смо тренинг и видео сам у очима како се спрема. Боби је такав. Једанаест минута, 19 поена, а то није први пут. Нема много играча такав ментални склоп. Али као тренер морам да бринем о свим играчима и данас су сви допринели да одемо у финале", истакао је Обрадовић.

На питање шта мисли о учинку Џејсона Томпсона који је слабије под кошем бранио Брендона Дејвиса, Обрадовић каже да је Томпсон један од најзахвалнијих играча које је тренирао.

"Тренер сам 26 година, а један од најбољих момака са којима сам сарађивао, јесте Џејсон Томпсон. Игра један минут он је срећан, игра 39 минута он је опет срећан. Сваки пут. Веома важан играч за мене и наставићу да размишљам тако", каже Обрадовић.

За Костаса Слукаса каже да је 'ум' његове екипе који има лидерску улогу и када не прави велике бројке.

"Ово је пето финале које игра. Два са Олимпијакосом и сада три са Фенером, невероватно искуство. Зна у сваком тренутку како да игра, једино повремено није довољно агресиван и покушавам да га погурам. Све остало је добро и надам се да ће наставити да игра исто",каже тренер истанбулског састава.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар