Шарас: Не жалим што сам увео Васу!

Пангос не може да игра 40'! Тренер Жалгириса Шарунас Јасикевичус је честитао је Фенербахчеу на победи у полуфиналу Евролиге и жали једино за тиме што његов тим није играо чвршће.  

Кошарка 19.05.2018 | 10:45
Шарас: Не жалим што сам увео Васу!
Жалгирис је на Фајнал фору у Арени у Београду поражен 77:67 и играће за треће место са пораженим из другог полуфинала између ЦСКА и Реал Мадрида.

Жалгирису нису помогле ни добре партије Кевина Пангоса и Брендона Дејвиса, првог поентерски, другог скакачки.

"Честитам Фенеру и Жељку. Мислим да је реч која најбоље описује шта се десило да смо се мало стегли. Мало нас је атмосфера пореметила и нисам очекивао да ћемо играти лепу кошарку, али сам мислио да неке ствари можемо да урадимо боље, да изгубимо мање лопти и играмо чвршће, са више концентрације са лоптом. Мислим да су се доста фокусирали на наше плејмејкере и да нас је мучила њихова чврста игра", рекао је Јасикевичус на конференцији после меча.

Иако је Фенербахче у неколико наврата успевао да се одлепи на више од десет поена предности, Жалгирис је своју прилику пропустио на почетку последње четвртине када је пришао на само један посед. Тада је Фенеров Боби Диксон одиграо кључну улогу.

"Упркос томе знамо какав тим имамо, успели смо да се боримо до последњег тренутка, Боби Диксон је био велики икс фактор. Мало је разочаравајуће јер обично пажњу посебно посвећујемо ветеранима, а сваки пут он је ишао на своју јачу десну руку, а ми нисмо били у проблему са фауловима. Могли смо да будемо агресивнији са њим. Честитам свом тиму, постигли су велику ствар, али имамо још једну утакмицу да одиграмо и пробаћемо да победимо", каже Јасикевичус.

Тандем Пангос - Јанкунас је током читаве сезоне играо као "сат". Тренер Фенербахчеа је то знао и покушао је да спречи.

"Ако сте гледали наше прве две утакмице са Фенером видели бисте да су то ситуације које су покушали да нам одузму. Нисмо очекивали да ће пик енд поп да функционише много и били смо спремни на то. Наша реализација није била добра, као што видите, двадесет изгубљених лопти плејева показују да смо журили. Верујем да је то разлог, али и атмосфера. Верујем да ће мој тим бити бољи у будућности", оптимистичан је литвански стручњак.

Јасикевичус сматра да није погрешио што је у игру почетком последње деонице увео Василија Мицића и Бена Удриха баш када је његов тим двоцифрену предност Фенера свео на два поена.

"Немам за чиме да жалим, Пангос не може да игра 40 минута. Фенербахче је на њега вршио притисак и ротирао играче, Калинић, Слукас, Вонамејкер, нема шансе да игра 40 минута и мислио сам да је прави тренутак да га одморим јер има паузе између треће и четврте четвртине и имате ту тих минут и по", каже Јасикевичус и објашњава да у ситуацији кад његов тим нема ниједан фаул, није смео да дозволи шут за три поена који је Фенербахче погађао.

"Боље верујте да моји играчи знају да је Боби Диксон шутер. Мислим да то зна цела Европа. У тој ситуацији нема за чиме да се жали", напомиње Јасикевичус.

Тајм аут није тражио у првих пет минута утакмице јер је био свестан да ће његовим играчима бити потребно мало времена да уђу у утакмицу.

"На почетку четврте четвртине је био велики ударац за нас што смо после спуштања на два поена враћени на десет и више. То је неприхватљиво јер смо имали фаулове у резерви и могли смо да будемо агресивнији. Што се тиче офанзивних скокова, приметили сте да Фенербахче стално ротира играче. Покушали смо то да казнимо. У првом полувремену су они то радили јер смо примили 11 поена после шест офанзивних скокова. Све у свему били смо одлични што се скокова тиче, али нисмо то користили", закључио је тренер Жалгириса.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар