Калинић: Одбрана добила утакмицу!

Кошаркаш Фенербахчеа Никола Калинић рекао је, после пролаза турског тима у финале фајнал фора Евролиге, да су пресудили искуство и Диксон и Датоме.

Кошарка 19.05.2018 | 09:15
Калинић: Одбрана добила утакмицу!
"Чекамо противника ми смо наш део урадили. Одиграли смо сјајно, није то била нека лепршава утакмица или лепа, али ово је фајнал фор, игра се чврсто. Успели смо мало на искуство, мало на квалитет, знање...", рекао је Калинић после меча.

Калинић истиче да су Жалгирису дозволили доста скокова у нападу, али су на крају ипак да дођу до победе.

"Знали смо да че они да играју чврсто. Тако играју целе године, морали смо да одговоримо и на крају јесмо. Натерали смо их на доста изгубљених лопти, додуше дозволило смо им превише офанзивних скокова, али смо на крају ипак успели да превалимо на нашу страну. Боби Диксон и Ђиђи Датоме су одиграли сјајно", каже Калинић.

Поред терена били су Екпе Јудо и Богдан Богдановић, саиграчи Калинића прошле сезоне у Фенеру. На питање да ли је успео да поразговара нешто са њима током меча, Никола каже следеће:

"Нисам, на терену смо, играмо и нема простора за то. Ја лично то не волим, покушавам да останем сконцентрисан јер после утакмице можемо да радимо шта хоћемо (да се дружимо)", рекао је Никола.

На овом мечу пресудила је одбрана, а с тим се сложио и крило Фенера.

"Јесте, број поена говори све, мислим око 60... Али нисмо блистали ни у нападу, важно је да одбрана добије битну утакмицу. Одбрана добија првенство, то нам је био и план", закључио је Никола.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар