Још један случај против МУП РС

Двадестдвогодишњи Драган Ћургуз из Бањалуке преминуо је 29 . априла ове године усљед тешких повреда главе које је задобио у шуми у бањалучком приградском насељу Драгочај. Полиција је овај случај идентификовала као повреду у  саобраћајној несрећи. Међутим, породица настрадалог младића тврди да је њихов син убијен и да полиција крије убицу.

Република Српска 17.05.2018 | 19:29
Још један случај против МУП РС
Родитељи Драгана Ћургуза тврде да је прави узрок смрти повреда задобијена у тучи са бившим полицајцем Милисавом Кнежевићем који га је, како кажу, и опљачкао. Тврде да полиција није извршила увиђај јер штите убицу њиховог сина. 

“Ја сам питала сине реци мами шта је било, он ми каже мама ја сам причао телефоном и видио сам да ме је Милисав Кнежевић ударио с леђа", каже Дишка, мајка преминулог Драгана Ћургуза у изјави БН ТВ.

Тврди да је Драган имао нешто пара код себе, око 250 марака, те да му је то му је "Милисав узео из џепа”.

“То је бивши полицајац, долазио ми и на славу и пио и јео и то није смио да уради од мог дјетета”, тврди Драго Ћургуз, отац настрадалог младића Драгана.

Драганова мајка тврди да Кнежевића штити полиција.

“Милислав Кнежевић је признао у Буџаку, бањалучком насељу, да је ударио мог сина и да је узео те паре и преузима га полиција у Ивањској и он даје други исказ”, тврди мајка Душка.

Полиција у саопштењу наводи да је истрага утврдила да је младић настрадао због повреда задобијених у саобраћајној несрећи прозрокованој превртањем возила и да је за несрећу крив Драгиша Г. За овај случај, тврде из полиције, даље је надлежно Окружно јавно тужилаштво.

Провјеравајући примљену пријаву утврђено је да повријеђени није задобио повреде у тучи већ да се Д.Г. сумњичи да му је теретним возилом марке „Цаддy“ нани повреде током превоза огревног дрвета на локалном путу Драгочај-Мотике, град Бањалука, наводи се у саопштењу МУП-а.

Иако је од смрти младића прошло висе од 15 дана, занимљиво је да је овај случај тек данас стигао на адресу  тужлаштва.

На основу достављеног извјештаја Тужилаштво је формирало предмет и доставило га данас поступајућем тужиоцу у рад, пише у саопштењу Окружног јавног тужилаштва. 

Родитељи кажу да ће ићи до краја док не сазнају праву истину о смрти њиховог сина. 

“Полиција не ради свој посао, правде овдје нема и ја ћу ићи на Трг Крајине тражити правду за свог сина то му је мајка обећала на гробу кад је била - сине мама твоју ријеч неће погазити”, поручује мајка настралог Драгана.

Драго Ћургуз, отац настрадалог младића Драгана, каже да тражи правду за свог сина и тражи главу за главу. 

Смрт Драгана Ћургуза је само једна у низу неразјашњених.

Лавина коју је покренуо Давор Драгичевић тражећи правду и истину за смрт свог сина и група Правда за Давида, већ су скренули пажњу јавности на бројне недостатке у раду МУП-а и правосудних институција Српске.



БН ТВ

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

АНТИБОТ✊

17.05.2018 17:44

Полиција изгледа нема намјеру да престане да нас убија и малтретира. Ко је следећи? Овој тортури се мора стати у крај. Нека породица контактира Борислава Радовановића. Нема чекања, ЗА ПРАВДУ! ✊

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:::

17.05.2018 18:26

Правда и истина!!!

Name

ре

17.05.2018 18:30

А онда се Срби цуде кад стигне оптузница за ратне злоцине, убијају своје у миру, а да нису убијали друге у рату, како да не.

Name

Ре

17.05.2018 18:31

Дај буди мало реалан, па ово ће постати епидемија колико видим. Прошло 15 дана и сада се сјетили да оптуже полицију. Неко их је баш лијепо насавјетовао.

Name

@Анти

17.05.2018 18:39

Да су Срби на вријеме показали на сваког ратног злочинца из ткз полиције, умјесто да их славе и прикривају, данас би имали младе и образоване полицајце који раде у интеесу грађана. Сада остаје да чекају чије дијете је сљедеће на листи за гробље. Живот је чудан, све се враћа и дебело плаћа...

Name

Јеботе,

17.05.2018 18:44

Па ови су гори од устаса ,пибит це нас све "народе наорузајте се и полицију не пустајте у куцу у ситне сате .

Name

За ре

17.05.2018 18:46

Ви с друге стране, колико видим, имате своје проблеме. Џенана, рецимо...Ти си луд 100%.

Name

За породицу Ћургуз

17.05.2018 19:05

И прије сам написао неки коментар о несрећи која је задесила породицу Ћургуз. Мислим да би отац и мајка требали да се састану са Давором Драгичевићем.Овдје нешто није у реду. Несрећни младић је још био жив и рекао мајци кога је ударио. Можда ће се онда покренути нешто.

Name

Страсно

17.05.2018 19:23

Ај СТО СУ ПОЛИЦАЈЦИ ФИНГИРАЛИ САОБРАЦАЈКЕ И ПЉАЦКЕ А ДИЛАЊЕ НАМЈЕСТАЊЕ И ПОДМЕТАЊЕ ТО СВАГДЈЕ ИМА АЛИ ОВО ВИСЕ НИЈЕ НОРМАЛНО.ПА РАДИЛИ ИКО СВОЈ ПОСАО ЉУДЦКИ И МОРАЛНО САРАМОТА.ПРАВДА МОРА ЗАЗИВЈЕТИ ИЛИ ЦЕ ЉУДИ УЗЕТИ ПРАВДУ У СВОЈЕ РУКЕ КО НА ДИВЉЕМ ЗАПАДУ.

Name

Саша

17.05.2018 17:49

Ма у Муп има много оних који имају крваве прослости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мика

17.05.2018 20:35

Људски живот и РС -у је најјефтинији.

Name

ЈОВАН

17.05.2018 17:53

ЛИЦНО ИХ ЗНАМ И САМО ДА КАЗЕМ ДА МОЗЕТЕ СКУПИТИ СВЕ РОДИТЕЉЕ АЛИ МУП НЕЦЕТЕ СРУСИТИ-ПОГИНУО У НЕСРЕЦИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

17.05.2018 18:50

Бит ће да је у овом коментару погријешио Вук што је у ћирилици задржао слово "Ј" Интересантно да се овај случај десио прије пар дана, а да се није изашло на прес конференцију, а у питању је губитак младог живота. Јоване ако повјерујем теби испада да ова ожалошћена мајка лаже. Ето мој ментални склоп ми не дозвољава да у ту могућност повјерујем. Овај ти средњи дио реченице уноси конфузију у здрав разум. "можете скупити све родитеље али муп нећете срушити". За ова 2 мјесеца пратећи ову траедију породице Драгичевић нисам примијетио да ико руши муп. Сви углавном траже да се утврди како и по чијој наредби се истрчало на онај прес пун нелогичности, клевета и блаћења мртвог момка. Провјетравање муп-а није никако рушење него како се у медицини каже "одстрањивање туморозног од здравог ткива" у циљу спашавања живота. Сваки дан се са Давидовог трга чује да је у муп-у преко 90% часних и честитих припадника и зашто да стоји мрља на цијелој институцији? Правда за Давида и све неразјашњено настрадале, а исувише их је много у односу на број становника у овој земљи.

Name

Ре Јован

17.05.2018 19:17

о Јоване легендо, само ц3кај дан кад цес и ти постати зртва. А постацес прије или касније. Направицес неки прекрсај или це те неко лазно пријавити. А кад допаднес у полицијсје саке.. Па це се друге будале смијати теб8 као сто се ти см8јес овим несрецним људима.

Name

За Јована

18.05.2018 04:26

Е црни јоване који муп.Све је отишло у пм.А биче још и горе..Нико није јачи од народа .

Name

куку нама са нама

18.05.2018 22:17

Оваки,попут ?ОВАНА и требају свима који су на власти.јер су они ти који буду колатерална штета,оних који уживају!Знам ликове који се огулише лајући на оне из друге партије и за узврат добију пред изборе по два мјесеца запослење по уговору и то негдје на лопати,али додуше у звучним фирмама-кад прође потреба за њима,опет их шутну на улицу и тако у круг,а да ови и не сконтају да им се године избројаше

Name

Кхал Дрого

17.05.2018 17:55

Ову многочлану породицу познајем, знам и овог младића којег сам пратио кроз фазе одрастања, У реду је и допринос наталитету, разумијемо и да је јако тешко многобројну дјецу на пут извести, али када је та породица у питању и погинули Драган, много тога је по злу пошло, како не ваља. Како је настрадао наравно да не могу бити сигуран, вјероватно јесте смрт настала у несрећи, овдје се подударају и званична верија са увиђаја, и оно што људи причају о овом случају, нисам чуо сунњи у званичну верзију. Реално не постоји нити један разлог да посебнио у овом случају неко нешто муља, прикрива чињенице. А и тешко да ће било ко од комшија, познаника, понављам било ко, у Мотикама (гдје живе) или у Драгочају гдје су раније имали кућу, подржати верзију ове породице. Овдје се афирмише једна хајка на полицију без основа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Кхал Дрого

17.05.2018 19:19

Кхал Дрого са бањалукафорума? Онда и не чуди овакав коментар (јадни, глупи, неуки људи који нису ни заслужили боље, хајка на полицију...)Озбиљно вређате интелигенцију.

Name

СЛОБА

17.05.2018 18:05

НИКО НЕСМЕ, ДА ВАС БИЈЕ, ОСИМ ДОДИКОВЕ ПОЛИЦИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјомла

17.05.2018 20:02

Е мој краљу немаш ти појма.

Name

Миро

17.05.2018 20:03

Изашли су полицијски нарко дилери стијак радуловиц сад це поново да шишају бајонетом туку са скијама палицама кабловима и осталим помагалима у цсб бањалука.

Name

Младен

17.05.2018 20:08

Воле они да туку народ кад год имају прилику..али народе не заборави силедзије које се крију иза значке..

Name

Миро

17.05.2018 20:10

Дастер кад кружи по Бањалуци ником није сведно.

Name

Младен

17.05.2018 20:22

Докле више физичког злостављања у цсб бања лука,па није рат више да туцете и да се изивљавате на овој биједи и сиротињи

Name

Р....

17.05.2018 19:56

фино писе бивси полицајац да је ваљао цему остао би у полицији сад по васим коментарима полиција брани и ове бивсе хехехех...

ОДГОВОРИТЕ